5x waarom je jouw verhaal met een bedrijfsvideo moet vertellen

Een bedrijfsvideo, ook wel live action video genoemd, is een ideale manier om jouw bedrijf in beeld te brengen. Of het nu gaat om een informatieve video of een video waarin je een product of dienst wil laten zien. Waarom zou je kiezen voor een bedrijfsvideo? Wij geven je 5 redenen waarom jouw bedrijf een bedrijfsvideo nodig heeft.

bedrijfsvideo

1.      Je geeft een kijkje in de keuken

Of nouja, de keuken… Het kan iedere plek zijn. Op de werkvloer, bij een klant, op kantoor of ergens in de openlucht. Een bedrijfsvideo kun je eigenlijk zien als je bewegende visitekaartje of een pitch. Je laat je (toekomstige) klanten zien wie er achter het bedrijf zitten en het geeft hen een eerste indruk. Heb je de aandacht van de kijker getrokken? Dan is de stap naar een contactmoment veel kleiner.

2.      Een bedrijfsvideo zegt meer dan 1000 woorden

Het klinkt cliché, maar het is echt waar; een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Met een video breng je de juiste tone of voice over, kun je werken met intonaties en bepaal jij de sfeer. Zo kun je jouw klanten op een laagdrempelige manier een demonstratie geven, overtuigen of voorzien van de informatie die ze nodig hebben. De toekomstige klant hoeft alleen op ‘play’ te klikken. Naast dat het laagdrempelig is om naar te kijken, is een video doorgaans ook makkelijk te begrijpen.

3.      Een video maakt google blij

Ben je al bekend met VSEO? Video SEO zorgt ervoor dat jouw video beter zichtbaar en vindbaar is in Google. Google is dol op video’s. Heb jij een video op je pagina of site staan, dan zal Google dit snel oppikken. Dit is weer heel gunstig is voor de positie van jouw bedrijf in de zoekmachine. Hoe beter de video bekeken wordt, hoe hoger jouw pagina zal ranken in de zoekresultaten. Daarnaast wordt iedereen toch gelukkig van video’s?

4.      Meer aandacht en engagement op de sociale kanalen

Niet alleen op Google doen video’s het goed. Het is ook een ideaal medium om te plaatsen op sociale kanalen. De afgelopen tijd is de videokwaliteit op deze kanalen flink verbeterd. Hierdoor is video een nog belangrijker onderdeel geworden. Plaats jij een goede video én wordt deze veel bekeken, dan zul je zien dat je engagement snel groeit. Je kunt zelfs viral gaan met je video.

5.      Last but not least: promotie

Een bedrijfsvideo is de ideale manier om merkbekendheid op te bouwen. In de video kun je duidelijk laten zien wie je bent, wat je doet en wat jouw dienst of product zo uniek maakt. Het is dé manier om je te onderscheiden van concurrentie. Daarnaast werkt het als een magneet voor klanten. Zoals bij punt één aangegeven: een bedrijfsvideo is het visitekaartje voor je bedrijf en zorgt voor een eerlijke (eerste) indruk.

Animatie of live action bedrijfsvideo?

Wist je dat we twee soorten bedrijfsvideo’s aanbieden? Zo heb je de echte beelden/live action bedrijfsvideo of een animatievideo. Een animatievideo is perfect voor bijvoorbeeld zakelijke dienstverleners of andere business-to-business bedrijven. In sommige gevallen is een bedrijfsvideo met echte beelden van jouw werkomgeving en mensen een betere keuze dan animatie. Het grote voordeel van een echte beelden bedrijfsvideo is dat je een kijkje in de keuken kan geven.

Hebben we je overtuigd? En ben je klaar om een bedrijfsvideo te maken?
Neem dan gerust contact op voor de mogelijkheden.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp