Waarom je hybride video’s wilt gebruiken voor e-learning video’s

E-learning is zo populair dat je er tegenwoordig zelfs je diploma mee kan halen. Met hetzelfde gemak als waarmee je online kleding koopt en je boodschappen doet, leer je ook steeds meer online. De grootste uitdaging voor de producten van de e-learning is het vasthouden van de aandacht. Hoe hou je kijkers geboeid in de digitale wereld vol afleiding, waarbij de gemiddelde aandachtspanne korter is dan die van een goudvis?

Hybride explainer video - e learning video - NOS op 3 stijl - EVA Explainer Video Agency

Doel van e-learning video’s

E-learning is persoonlijk en interactief leren, net zoals in een klaslokaal, maar dan online. Doormiddel van e-learning kan je iets demonstreren, uitleggen of uitbeelden op een pakkende en efficiënte manier. Denk aan het wegwijs maken van je personeel binnen een (nieuw) systeem of platform.

Een e-learning video is dé manier om informatie op jouw e-learningplatform snel over te brengen op jouw kijkers. Onze hersenen zijn namelijk in staat om visuele informatie 60.000 keer sneller op te nemen dat tekstuele informatie. Niet zo gek dus dat e-learning video’s razend populair zijn.

Hybride video’s

Een video voor jouw e-learningplatform kan natuurlijk in de vorm van een animatie. Met een reeks digitale tekeningen wordt jouw verhaal tot leven gebracht. Een eventueel nadeel is dat met enkel animatie het persoonlijke tintje ontbreekt. Dit komt weer veel beter naar voren in een live action video, waarbij je gebruik maakt van een menselijke verteller, echter mis je hier weer de extra uitleg dankzij de animaties. Moeilijke keuze natuurlijk…

Maar gelukkig hoef je niet te kiezen! Een hybride video combineert het beste van 2 werelden. Met een hybride video wordt jouw verhaal helder, maar ook persoonlijk uitgelegd. Perfect voor een e-learning video!

Waarom combineren?

Een e-learning video vergt duidelijke communicatie, je wilt jouw kijkers namelijk iets bijbrengen. Maar… je wilt voorkomen dat de video statisch wordt, want dan haken je kijkers sneller af. Een hybride video is de ideale oplossing om jouw e-learning video duidelijk, interessant én leerzaam te maken.

1.      Persoonlijk tintje

Een hybride video is meer dan een animatiefiguur die je het verhaal laat vertellen. Wist je dat onze hersenen gebouwd zijn om vertrouwen vast te stellen door face-to-face contact? Door jezelf, of een presentator, in beeld te brengen stijgt de affiniteit, wat jouw verhaal een persoonlijke touch geeft en waardoor kijkers langer geboeid blijven.

2.      Lichaamstaal overbrengen

De persoonlijke benadering door de combinatie van animatie met live action of echte beelden zorgt ervoor dat je verhaal heel natuurlijk overkomt. Als kijker zie je de mimiek en de lichaamstaal van de verteller. Daarmee blijft jouw boodschap gegarandeerd plakken.

3.      Behouden van aandacht

Hoe meer zintuigen worden geprikkeld, hoe langer je aandacht erbij blijft, en des te meer van de informatie je uiteindelijk onthoudt. Met een hybride video horen je oren en zien je ogen de uitleg van de verteller dankzij ondersteunende animaties. Daarnaast kost het consumeren van een hybride video jouw kijkers relatief weinig moeite, wat de keuze tot afhaken verkleint.

Zelf een hybride e-learning video (laten)maken? 

Een goede e-learning video is een krachtige tool voor de ontwikkeling in ieder bedrijf. Van het opleiden van je eigen medewerkers tot het instrueren van bestaande klanten. Pakkend, interactief en persoonlijk. De ideale manier om de aandacht van jouw kijkers te trekken en te behouden.

Ben je al overtuigd dat ook jouw bedrijf meer uit e-learning haalt doormiddel van hybride video’s? Mooi, neem een kijkje bij deze voorbeelden. Of neem contact met ons op.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp