Videocontent: wat maakt het interessant voor jouw bedrijf?

Al scrollend door alle verschillende social media platformen kom je een banket aan videocontent tegen. Voor ieder wat wils. Waarom is videocontent zo duidelijk aanwezig op deze kanalen? Daar is een hele logische reden voor: videocontent werkt! In dit artikel leggen we uit waarom videocontent zoveel ingezet wordt en welke voordelen het heeft voor jouw bedrijf.

Videocontent

Het ligt misschien voor de hand dat video een populaire contentvorm is. Je hoeft geen lange teksten te lezen, het is visueel en het gaat vaak gepaard met geluid. Dit maakt videocontent aantrekkelijk. Dit zijn echter niet de enige redenen waarom video voor jouw bedrijf interessant is. Door via video informatie te delen, zelfs als het ingewikkelde materie betreft, breng je vaak toch een begrijpelijk en visueel verhaal over. Dit is met alleen tekst en foto’s niet vaak mogelijk.

Video vertelt een verhaal

Videocontent biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van storytelling. Met deze techniek, waarin je jouw boodschap vertaalt naar een aantrekkelijk verhaal, houd je de kijker geboeid van begin tot eind. Essentieel als je de kijker naar een call to action wilt leiden die aan het eind te zien is. Een visueel verhaal wordt bovendien makkelijker onthouden.

Je kunt een verhalende video bijvoorbeeld intern inzetten om de communicatie tussen collega’s onderling te verbeteren. Denk aan een veranderingstraject binnen de organisatie of video’s die ondersteuning bieden bij het inwerken van een nieuwe collega. We noemen dit soort video’s ook wel explainer video’s.

Videocontent voor SEO-resultaten

Wanneer je explainer video’s gebruikt op je website, draagt dit bij aan de SEO-resultaten. Google houdt van deze content, die ervoor zorgt dat je langer op één pagina blijft. Wanneer je videocontent gebruikt, is de kans dat je op de eerste zoekresultatenpagina van Google komt 56 procent groter dan wanneer je alleen tekst gebruikt.

Hoe gaat dit in zijn werk? Google werkt met verschillende rankingsfactoren die bepalen op welke plek je website komt te staan. Eén van deze factoren is de tijd dat de bezoeker op de website blijft. Videocontent pakt je vast en laat je voor een bepaalde tijd niet meer los. Lees: lange ‘time on page’.

Van desktop tot mobiel

Het voelt inmiddels al lang geleden, maar vroeger was het lastig om video’s overal op de juiste manier te presenteren en te delen. Tegenwoordig is dit helemaal geen probleem meer. Je plaatst de video makkelijk op jouw website via het CMS-systeem dat jouw website runt. De videocontent werkt zowel op desktop als mobiel goed. Dit verbetert zowel het bereik van je video als de SEO-ranking.

Like, deel en reageer

Videocontent wordt 1200 procent meer gedeeld, dan losse linkjes of teksten. Daarbij is de kans op interactie ook een stuk groter dan wanneer je geschreven teksten deelt, namelijk 60 procent. Videocontent zorgt dus voor meer interactie met je doelgroep en daardoor blijf je top of mind.

Tijd voor videocontent

Het gebruik van videocontent klinkt fantastisch, maar het heeft ook een keerzijde. Een kwalitatieve video opleveren kost namelijk tijd. Van het bedenken van een concept tot het produceren. Daarentegen kan een video ook veel waarde opleveren en horen we van veel klanten dat het de investering dubbel en dwars waard is.
 
Explainer video’s geven jouw bedrijf de kans om ingewikkelde materie op een toegankelijke manier uit te leggen die voor iedereen te begrijpen is. Zie het zo: een audiovisueel visitekaartje. Jouw bedrijf wordt op een aantrekkelijke manier geïntroduceerd aan de buitenwereld of draagt intern bij om de communicatie binnen het bedrijf te verbeteren.

Wil je meer weten over onze werkwijze en welke soorten video’s wij allemaal maken? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp