Video SEO: jouw video met 4 tips naar de top

Al surfend op het web kom je langs veel verschillende websites. Of je nu zoekt naar een nieuwe tas, iemand die je laptop kan repareren of een zakelijke dienstverlener: steeds meer bedrijven maken gebruik van video’s op hun website om hun publiek te bereiken. Goed toegepast is het namelijk een geweldig middel om de nummer-1-positie in Google te bereiken. Hoe doe je dat?

Het magische antwoord is: video SEO. Dit staat letterlijk voor ‘video search engine optimization’. Dit houdt in dat je aan de slag gaat met het optimaliseren van je video’s, zodat ze hoger eindigen in de zoekresultaten.

Video SEO: jouw video met 4 tips naar de top

Waarom video SEO?

Zoekmachines, zoals Google, geven video’s een eersterangs plek op de resultatenpagina. Als je daarnaast video SEO toepast, maak je automatisch een grotere kans om bovenaan de zoekresultaten te eindigen. De reden? Er zijn simpelweg minder webpagina’s met video’s, dan pagina’s met alleen tekst. De inzet van video’s op websites wordt daarom een steeds bekendere marketingtechniek en daarmee neemt ook de concurrentie toe. Zorg dus dat je video SEO onder de knie hebt!

Wij geven vier tips, waarmee jouw video binnen no-time bovenaan de zoekresultaten staat.

Tip 1: zoek het juiste platform

Het is allereerst belangrijk om de juiste plaats voor je video te kiezen. Wil je bijvoorbeeld mensen naar je website leiden? Dan kan je jouw video daar het beste plaatsen. Wil je liever direct een groot bereik en merkbekendheid? Dan is een social media kanaal zoals YouTube, Instagram, Facebook of LinkedIn dé plek.

Tip 2: besteed aandacht aan een goede titel en beschrijving

Net als bij het schrijven van een stuk tekst is de titel en de beschrijving van de video belangrijk om op nr. 1 in de zoekresultaten te eindigen. Een zoekmachine zoals Google kan de video’s niet bekijken en leest daarom de titel en de videobeschrijving. Zorg dus dat deze slim omschrijft wat het inhoudt. Voeg zoekwoorden toe aan de titel en de beschrijving van de video. Hou het bovendien kort, simpel en relevant en houd de titel het liefst onder de 55 tekens.

Tip 3: transcribeer je video

Het vertalen van video-audio naar tekst, wordt videotranscriptie genoemd. Zoals eerder genoemd kunnen zoekmachines de video (nog) niet volledig bekijken. Het helpt dan om, naast een titel en een videobeschrijving, ook een transcript van de video te maken. Zoekmachines kunnen hierdoor de video beter begrijpen en plaatsen in de zoekresultaten.

Heb je van jouw video het script uitgeschreven? Dan is dit meteen je transcript. Voeg dit toe in de beschrijving van je video voor de beste resultaten.

Tip 4: plaats de video’s in een sitemap

Plaats video’s ook zeker in de sitemap van je website. Dit is een bestand of een pagina die geüpload wordt naar je website. De sitemap voorziet zoekmachines van specifieke informatie over de pagina’s, video’s en afbeeldingen op de website. Het geeft een duidelijk overzicht van de structuur en de inhoud van de website.

Het gebruik van een videositemap helpt zoekmachines bij het vinden en begrijpen van de video’s op jouw website. Het is een zeer effectieve manier om video’s tussen je zoekresultaten te krijgen en zo de vindbaarheid te stimuleren.

Naar de top met video SEO

Wil je met jouw video naar de top van de zoekresultaten? Kies het juiste platform en de juiste wijze van plaatsing voor jouw video. Besteed bovendien aandacht aan een goede titel en videobeschrijving, zorg dat je je video’s transcribeert en plaats je video’s in een sitemap.

Meer weten over hoe je jouw video het beste inzet? Lees dan onze blog: De beste tips: zo zet je jouw video succesvol in

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp