Video- of animatieproductie: eerste hulp bij keuzestress

Je gaat een boodschap vertellen aan de hand van video, dat heb je besloten. Maar hoe komt het beeldmateriaal eruit te zien? Je hebt al vaker met video gewerkt, maar bent stiekem ook nieuwsgierig naar animatie. Keuzes, keuzes…

video-of-animatieproductie-eerste-hulp-bij-keuzestress

Eerst wil je natuurlijk weten wat de verschillen zijn tussen een video- en animatieproductie. In deze blog helpen we je bepalen welke vorm van productie het best past bij jouw boodschap. Of misschien is het helemaal niet nodig om te kiezen.

Videotechniek vs. Animatietechniek

Laten we beginnen met wat achtergrondinformatie. Video- en animatieproducties worden gemaakt met verschillende technieken. Voor een videoproductie gebruikt de maker filmopnametechniek. Het gevolg is dat het eindresultaat bestaat uit echte beelden. Bij een animatieproductie komt iets meer kijken. Beelden van een animatieproductie zijn vormgegeven en achteraf, handmatig of met behulp van computersoftware, bewegend gemaakt. Dit noemen we een animatietechniek.

De mogelijkheden van video- en animatieproductie

Om een goede keuze te maken moet je weten wat de mogelijkheden zijn van beide typen producties. Als het gaat om het maken van een video is er geen sprake van een “one-size-fits-all” beleid. Het middel wordt bepaald door te kijken naar het doel.

Realisme in een videoproductie

Wanneer je een situatie of product realistisch wilt weergeven, dan is videoproductie dé manier. Realisme is namelijk het best vast te leggen door echte beelden te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van een mooi project of de sfeerimpressie van een evenement. Maar ook wanneer je gaat voor een persoonlijke benadering of het vastleggen van menselijke emoties, dan is videoproductie the way to go.

Complexe informatie in een animatieproductie

Sommige producten of diensten laten zich niet zo makkelijk vastleggen op film. In een animatie is daarentegen alles mogelijk. Zelfs de meest complexe informatie kun je met animatie op een simpele manier overbrengen. Daarnaast is een animatieproductie vanwege de creatieve mogelijkheden ook een uitstekende manier om aan storytelling te doen. Dus is de boodschap die je wilt overbrengen complex? Wil je jouw verhaal of product op een originele manier onder de aandacht brengen? Of wil je veel informatie op een versimpelde manier, in een korte video, overbrengen? Dan ligt de keuze voor een animatieproductie voor de hand.

Lees ook: 5 redenen waarom een animatievideo onmisbaar is voor jouw bedrijf

Hybride videostijl: het beste van twee werelden

Je weet inmiddels wat de voor- en nadelen zijn van video- en animatie producties. De typen producties bieden verschillende mogelijkheden. Maar we hebben goed nieuws: je kunt de twee vormen namelijk prima combineren! Zo breng je in één video het persoonlijke van echte beelden en het versterken van een uitleg door animatie samen. Meer weten over de hybride videostijl en hoe je deze het beste inzet? Je leest het hier.

Laat je adviseren

Wanneer je twijfelt hoe je jouw boodschap het best over brengt, kun je altijd meer voorbeelden bekijken of je laten adviseren. Hulp nodig om jouw keuzestress weg te nemen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies. Zo kijken we samen met jou naar de beste manier om je boodschap in een video te vertalen.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp