Van storyboard naar succesvolle animatievideo

Al scrollend door social media komen we elke dag allerlei soorten video’s tegen: muziekclips, reclames, fragmenten uit series én animaties. De meest succesvolle video’s zijn gemaakt op basis van een storyboard. Vergelijk het met een stripverhaal: een reeks plaatjes brengen het script tot leven. Weg met die pen en geschreven tekst. Begin met tekenen!

Een storyboard is een belangrijk onderdeel in het productieproces van een animatievideo. Het brengt alles zo precies mogelijk in beeld, zodat verwachtingen gemanaged en bijgesteld kunnen worden. Dit is natuurlijk belangrijk als je een goede animatievideo wilt laten produceren.

Van storyboard naar succesvolle animatie

Benieuwd waarom een storyboard zo belangrijk is? Dat lees je in deze blog.

Wat is een storyboard?

Een storyboard bestaat uit een opeenvolging van plaatjes die ieder een nieuwe scene van jouw animatievideo uitbeelden. Per plaatje staat een beschrijving waarin uitgelegd wordt wat er in die scene gebeurt. Krijgt jouw animatievideo een voice-over? Dan is er ook nog ruimte om de precieze tekst van de voice-over onder de afbeeldingen uit te schrijven. Een storyboard is dus eigenlijk een script mét plaatjes.

Van brainstorm naar storyboard

Even een stap terug. Voordat we een storyboard opstellen brainstormen we over het video idee. Hierin verduidelijken we de stijl, het concept, het kleurgebruik en zoeken we alvast naar voorbeelden. Deze zijn in lijn met de wensen van het bedrijf, de bedrijfsidentiteit en de huisstijl. Op basis hiervan wordt het storyboard opgesteld.

Voorkom onduidelijkheden

Waarom is een storyboard zo belangrijk? Het klinkt je waarschijnlijk als veel extra werk in de oren. Maar bedenk je eens in: hoeveel tijd zou het kosten als een animatievideo bureau niet gelijk jouw wensen begrijpt en fouten in de animatie zelf moet herstellen? Door ervoor te kiezen om het verhaal op deze manier te vormen, wordt het verhaal meteen visueel. Je kunt makkelijker bepalen of het naar wens is, goed loopt en of er nog wijzigingen nodig zijn.  

Bovendien wordt er in deze fase nog volop gebrainstormd. Hoe moeten de animaties eruit zien? Welke effecten passen we toe? En welke overgangen passen bij iedere situatie?

Verder dan alleen visueel

Als het verhaal staat en het duidelijk is welke animatie waar komt, kan het animatievideo bureau nog een stap verder gaan. Het storyboard is naast een visuele representatie van de animatievideo, namelijk ook een handleiding voor de verteller (voice-over). Het storyboard wordt daarom ook gebruikt voor timing, dialoog en achtergrondmuziek.
Lees ook ons blog met tips voor een pakkende voice-over.

Jouw succesvolle animatievideo

Het is dus van belang om, bij het maken van een animatievideo, met een storyboard te starten. Hierdoor komt het animatievideo bureau tot een creatief concept, kan jij de creatie beoordelen en voorkomen we onduidelijkheden in het proces. Bij EVA gebruiken we maar al te graag storyboards bij het maken van animaties. Dit doen we voor onszelf, maar ook voor onze klanten. Zo werken we toe naar een succesvolle animatievideo, met het beste resultaat.

Meer info?

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp