Animatie explainer video's voor onboarding

Ieder bedrijf kent het wel – er start binnenkort een nieuwe werknemer die ingewerkt moet worden. Maar hoe kan dit het beste gedaan worden? Veel bedrijven hebben voor de onboarding uitgebreide procesbeschrijvingen op schrift staan, die verplichte kost zijn voor iedere starter. Maar in hoeverre wordt de belangrijkste informatie hieruit daadwerkelijk opgenomen door de beginnende werknemer? Dé oplossing voor een efficiënt onboarding proces is een Onboarding explainer video, waarin nieuwe werknemers binnen een mum van tijd volledig op de hoogte zijn van de processen en of cultuur van jouw organisatie.

Voorbeelden van explainer video's voor onboarding

Helaas kunnen we hier geen voorbeelden van laten zien aangezien deze video’s vertrouwelijk zijn. Overige voorbeelden van ons werk vind je hier op onze portfolio pagina. 

Wat is een onboarding explainer video

Wat is een onboarding explainer video?

Een Onboarding video legt in enkele minuten uit hoe bepaalde processen of cultuur gerelateerde zaken binnen jouw bedrijf werken. Op deze manier kunnen nieuwe werknemers een vliegende start maken.

Voordelen van een onboarding explainer animatievideo

Voordelen van een onboarding explainer video

Voordelen van een onboarding explainer animatievideo - meer efficientie
Meer efficiëntie

Met een Onboarding video zorg jij ervoor dat alle starters op een snelle en efficiënte wijze kunnen worden ingewerkt. Hoe eerder zij op de hoogte zijn van alle processen binnen jouw bedrijf, des te sneller jouw bedrijf kan beschikken over een volledig ingewerkte werknemer. Dit zorgt voor meer efficiëntie, omdat alle werknemers precies weten wat er van hen wordt verwacht en hoe zij hun werkzaamheden kunnen verrichten. Hierdoor kunnen de werkzaamheden op volle toeren worden opgepakt en worden supervisors op de afdeling niet belast met diverse vragen van starters. Deze onderwerpen zijn namelijk al naar voren zijn gekomen in de Onboarding video.

Voordelen van een onboarding explainer animatievideo -meer verbinding
Meer verbinding

Een Onboarding video zorgt voor een onboarding-proces dat op rolletjes loopt. Het geeft werknemers het gevoel dat er aandacht is voor hun start binnen het bedrijf en dit creëert een snelle verbinding met jouw bedrijf.

Voordelen van een onboarding explainer animatievideo - betere reputatie
Betere reputatie

Een goed onboarding proces door middel van een video zorgt voor tevreden werknemers. Hierdoor zullen zij zich positief uitspreken over jouw bedrijf binnen hun netwerk. Dit zal eraan bijdragen dat werkzoekende talenten staan te trappelen om bij jou te komen werken.

Waarom een onboarding
explainer video?

Tijdens de eerste paar werkdagen komt er ontzettend veel nieuwe informatie af op een startende werknemer. Een Onboarding video is bij uitstek dé manier om al deze informatie op een compacte en pakkende wijze over te brengen. Binnen een aantal minuutjes legt de video bijvoorbeeld uit hoe de processen binnen het bedrijf verlopen, hoe bepaalde interne tools gebruikt kunnen worden, hoe de organisatiestructuur in elkaar zit en nog veel meer! Doordat het onboarding-proces op een visueel aantrekkelijke manier wordt gepresenteerd, blijft de belangrijke informatie ook meteen hangen.

Wat kost een dienstverlening
explainer video?

Wij begrijpen dat het fijn is om vooraf precies te weten waar je aan toe bent qua kosten. Daarom zijn de tarieven bij EVA heel transparant. We werken met all-in prijzen, zonder onverwachte kosten achteraf of addertjes onder het gras. Wil je weten wat jouw onboarding explainer video gaat kosten? Klik dan hier of vraag via de button hieronder een offerte aan. 

Hulp nodig of heb je vragen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Vraag offerte aan

Tel: +31 (0)20 261 24 89 | eva@explainervideoagency.nl

Telefoon
Email
WhatsApp