Interactieve & klikbare video

Geef de kijker de controle over hun video-ervaring door je video interactief te maken! Zorg voor interactie met jouw videocontent door ze beslissingen te laten nemen, vragen te stellen, formulieren in te laten vullen en meer. Met deze interactieve video feature maken wij video’s klikbaar op bijna elke manier die je je kunt voorstellen. Interactiviteit is toe te voegen in alle door EVA geproduceerde video’s, maar ook extern geproduceerde videocontent. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat is een interactieve video?

Wanneer je een interactieve video wilt laten maken, is het goed om te weten wat dit precies is. Een interactieve video is een dynamische video of animatie waarin klikbare elementen in zijn verwerkt. Met deze klikbare features reageert de video op de acties van de kijker. Op deze manier kun je jouw doelgroep actief betrekken, geef je hen controle en houd je de aandacht nog langer vast. Door een interactieve video te laten maken, speel je in op de (informatie)behoefte van jouw doelgroep.

Interactieve & Klikbare Video Voorbeelden

Hieronder een aantal voorbeelden van Interactieve video’s.

KoffieSupply

Riskchanger

Dutch Crowd Security


3 use cases Interactieve Video

Met een interactieve video, geef je de kijker een unieke video-ervaring en controle over de inhoud. Deze interactieve video feature is een eyecatcher en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. De 3 veelvoorkomende bestemmingen hebben wij voor je op een rij gezet.
1. Marketing: Door het maken van een interactieve video heb jij een unieke marketingtool in handen om je merk, product of dienst te presenteren. Daarnaast kun je uit een interactieve video leads genereren. Met de klikbare elementen in de interactieve video is het nog makkelijker om een call to action uit te voeren.
2. E-learning: Met de interactieve video heb je de prefecte combinatie van horen, zien en doen. Door een interactieve video te laten maken, heb je een waardevol trainingsinstrument om werknemers op te leiden of om complexe onderwerpen uit te leggen. Door middel van bijvoorbeeld het stellen van controlevragen over de inhoud van de interactieve video, test je of de kijker de inhoud écht begrijpt.
3. Evenementen: Video’s met interactieve features kun je goed inzetten op evenementen, zoals beurzen of conferenties. Met de interactieve video trek je de aandacht van de bezoekers en kun je hen meer leren over je organisatie, product of dienst.

Wil je weten of een interactieve video past bij jouw use case? Wij adviseren je graag.

De voordelen van een interactieve video

Door een interactieve video te laten maken, trek je niet alleen de aandacht van je (potentiële) doelgroep, maar behoud je die ook. Hieronder vind je nog 5 andere voordelen van interactieve video’s:

1. Hogere betrokkenheid
Bij een video met interactieve elementen wordt de kijker getriggerd om zelf keuzes te maken. Je betrekt de kijker actief bij de videocontent, wat ervoor zorgt dat de kijker minder snel afhaakt.

2. Meer bruikbare data
Met een interactieve video kun je niet alleen meten hoelang iemand naar de video heeft gekeken, ook kun je zien op welke knoppen iemand heeft geklikt, wanneer dit was en op welke knoppen het meest wordt geklikt. Dit levert bruikbare data op en je krijgt inzicht waar de videocontent nog verbeterd of aangepast kan worden.

3. Langere kijktijd
De interactieve video geeft jouw kijker de controle over de content die hij/zij wil bekijken en wordt getriggerd om actie te ondernemen. De informatie wordt zo aangepast naar de behoefte van de kijker. Grote kans dat jouw kijker de gehele video afkijkt.

4. Verhoogde conversies
Een interactieve video is een goede tool om meer conversies te genereren. Met dit type video kun je gegevens verzamelen. Op basis daarvan kun je de inhoud van jouw video zo optimaliseren dat die goed aansluit op de doelgroep.

5. De informatie blijft echt hangen
Bij een interactieve video hoor en zie je niet alleen de informatie, maar gaat de kijker er ook actief mee aan de slag. Zo blijft de informatie veel beter hangen.

Nieuwsgierig geworden naar wat een interactieve video voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Voor wie wij werken

Het proces stap voor stap

Stap 1: Idee

Samen bespreken we het doel en
de video ideeën. We kijken welk
pakket het beste bij je past.

Stap 2: Script

Vervolgens gaan we het
videoscript schrijven. De input
komt hiervoor bij jullie vandaan
waar wij in de meeste gevallen
het daadwerkelijke script zullen
schrijven.

Stap 3: Verdiepingsmeeting

Tijdens deze dynamische (online)
afspraak duiken we samen in jullie
verhaal. De project manager
presenteert een eerste video idee
en stelt een aantal vragen zodat
wij ons zo goed mogelijk kunnen
inleven.

Stap 4: Storyboard*

In deze stap wordt het
storyboard gemaakt. Dit is een
statische weergave van de
designs in de video. Het
storyboard bespreken we weer
in een meeting en eventuele
feedback verwerken we.

Stap 5: Animatie

This is where the magic happens.
Het storyboard wordt tot leven
gewekt en de native voice-over
wordt opgenomen en aan de
video toegevoegd.

Stap 6: Oplevering video en revisies

Na oplevering van de video
kunnen jullie, via een handige
online tool, feedback geven.
Wij werken altijd met
ongelimiteerde revisierondes
en gaan dus net zolang door
tot jullie 100% tevreden zijn met
het resultaat.

Stap 7: Video

Wanneer we de video opleveren,
denken we samen met jou na
over de meest effectieve manier
om je video in te zetten.

*Alleen bij de Zilver, Goud en Hybride pakketten.

Tarieven Interactieve Video?

Ook met betrekking tot interactieve video’s proberen we zo transparant mogelijke tarieven te hanteren, echter is dit iets lastiger dan voor een gewone animatievideo. Het verschilt namelijk hoeveel interactieve elementen je in je video verwerkt wilt hebben en hoe ingewikkeld die zijn opgezet. 

Toch hebben we zoveel mogelijk informatie over de mogelijkheden van interactieve video en daaraan gekoppelde tarieven in een brochure verwerkt. Vraag deze eenvoudig aan via onderstaande button. Of bel of stuur een whatsappje en we bespreken je idee meteen met je!

Interactieve video feature - EVA Explainer Video Agency

Wat onze klanten zeggen

Hulp nodig of heb je vragen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Vraag offerte aan

Tel: +31 (0)20 261 24 89 | eva@explainervideoagency.nl

Telefoon
Email
WhatsApp