Succes van explainer video’s onderzocht!

Stel je voor dat iedere bezoeker op jouw website in één keer overgaat tot het aanschaffen van jouw product of dienst. Dit willen we allemaal wel, maar dit is natuurlijk te mooi om waar te zijn. De praktijk wijst uit dat het meestal een aantal ‘’clicks en Touch points’’ vereist. Pas dán voelt een klant zich vertrouwd genoeg met jouw product/dienst om over te gaan tot een aankoop of samenwerking. Uit een nieuw onderzoek van Wyzowl blijkt dat het gebruik van een Animatie Explainer Video dit sales proces versnelt.

Daarnaast werkt een Animatie Explainer Video ook uitstekend voor communicatie gericht aan collega’s en bestaande klanten. Zo worden animatievideo’s als intern communicatiemiddel effectief ingezet bij verandertrajecten binnen organisaties. Maar ook richting bestaande klanten kunnen bijvoorbeeld ‘how to’ video’s een uitkomst zijn. Zo kun je zo klantvriendelijk mogelijk jouw product / dienst of proces uitleggen of duidelijk maken. Over deze toepassing voor Animatie Explainer Video’s lees je meer in een volgend blog.

Het succes van explainer video's onderzocht

In dit blog zoomen we in op het positieve effect van een animatievideo op de sales van jouw bedrijf. Zie het als een audiovisueel visitekaartje. Hiermee worden jouw klanten op aantrekkelijke wijze geïntroduceerd aan jouw bedrijf en aanbod. Veel bedrijven maken hier al gebruik van en dat is niet zo gek. Uit het nieuwe onderzoek van Wyzowl is namelijk gebleken dat een Animatie Explainer video één van de krachtigste sales boosters is. De aandacht van de klant wordt écht gegrepen en dit leidt tot meer sales. Benieuwd? Wij hebben de 6 meest opvallende statistieken uit dit onderzoek voor jou op een rijtje gezet!

1. 84% van de klanten zegt dat zij na het bekijken van een Animatie Explainer Video sneller overgaan tot een aankoop.

Een Animatie Explainer video neemt de kijker op een boeiende wijze mee in het verhaal en kan visueel een product beter tot zijn recht laten komen. Het is nu eenmaal zo dat een animatievideo van enkele minuten veel meer tot de verbeelding spreekt dan een saaie handleiding of productbeschrijving.

84% eerder over tot aankoop met explainer video

2. 66% geeft aan dat zij liever een Animatie Explainer video kijken om op de hoogte te blijven van (nieuwe) producten/diensten

Tegenwoordig wordt bijna iedere klant overspoeld door mailtjes of social media feeds. Denk aan talloze updates over nieuwe producten of diensten. Daarbij moet je voorkomen dat je één van de zoveelste aanbieders bent. Je wilt natuurlijk niet dat jouw potentiële klant afhaakt en doorscrollt.

Uit onderzoek blijkt dat 66% van de klanten het liefst op de hoogte wil blijven van nieuwe producten/diensten door middel van een Animatie Explainer video. Dit percentage is aanzienlijk hoger dan die van klanten die de voorkeur hebben voor een andere manier van informatievoorziening. Slechts 18% heeft liever een op tekst gebaseerd artikel, website of social media post. Maar 4% wil liever een infographic bekijken. Een kleine 3% heeft liever een e-boek, handleiding of webinar. En tot slot, wil 2% van de klanten graag een verkoopgesprek of demo. Het behoeft dan ook niet veel uitleg waarom je gebruik zou moeten maken van een Animatie Explainer Video. Het is simpelweg waar de klant om vraagt.

66% wil op de hoogte blijven via explainer video

3. 94% van de klanten heeft meer vertrouwen in een bedrijf/product/dienst, wanneer zij een Explainer Video bekijken.

Verplaats je eens in de schoenen van de klant. Heb jij meer vertrouwen in een product of dienst die omschreven is in een saaie handleiding of webpagina (die je toch niet leest)? Of in een product of dienst die centraal staat in een professionele, pakkende animatievideo? Een Explainer video trekt de aandacht van je potentiele klanten en neemt hun eventuele bezwaren weg. En dat allemaal in een korte video van 1-2 minuten.

4. 91% van de klanten hebben minder twijfels tijdens het verkoopproces.

Door te veel informatie op een website aan te bieden, haken de meeste bezoekers af. Dit komt omdat de aandachtsspanne te kort is om lange stukken content te lezen. Anderzijds, door te weinig informatie is de kans ook groot dat de bezoekers afhaken. En dit komt omdat zij specifieke belangrijke informatie missen. Door een Animatie Explainer video in te zetten, maak je een goede eerste indruk. Daarbij bied je de kijker alle relevante informatie op het juiste moment. Dit zorgt ervoor dat zij minder twijfels hebben en sneller over kunnen gaan tot een aankoop.

91% heeft minder twijfels tijdens koopproces na het kijken van een explainer video

5. 86% heeft door het kijken naar een Animatie Explainer video meer vertrouwen in een bedrijf. Het gevoel dat zij na hun aankoop goed ondersteund zullen worden is daarbij opvallend hoog.

Het hebben van vele verkopen en klanten is fantastisch! Maar nóg beter is het hebben van bestaande en terugkerende klanten. Klanten die loyaal zijn en met tevredenheid jou als aanbieder van een product/dienst prefereren.

Na kijken explainer video heeft 86% gevoel goed te worden ondersteund na aankoop

Zo hebben wij een te gekke interactieve animatievideo mogen maken voor het bedrijf Riskchanger. Hierin wordt op een leuke en duidelijke wijze uitgelegd hoe hun klanten gebruik kunnen maken van de software. Hiermee wordt de software op een hoogwaardige manier uitgebeeld, waardoor bestaande klanten met plezier gebruik maken van de dienst. Klik hieronder om deze video te bekijken.

6. 89% van de klanten is van mening dat elk bedrijf baat zou hebben bij het gebruik van Explainer Video’s.

In feite is het inzetten van een Animatie Explainer video een combinatie van marketing en sales in 1. Deze combinatie wordt door een ruime meerderheid van 89% gezien als een must voor bedrijven.

89% vindt dat elk bedrijf baat heeft bij een explainer video

Wat wij zoal horen van onze klanten

”Opnieuw enthousiast! Keer op keer bewijst EVA zich in te kunnen leven in de essentie van onze boodschap én die te kunnen vertalen in een krachtig statement. We zijn blij met de partnership die wij met EVA ervaren. Ook nu, bij de productie van de animatiefilm die EVA voor ons maakte om onder HR-professionals aandacht te vragen voor een bijzonder effectief programma om zelfredzaamheid in organisaties te vergroten.”

Edwin Vreedeveld – Eigenaar @ How Company

”Nóg beter dan verwacht! We wilden een leuke manier vinden om onze propositie simpel uit te leggen aan onze potentiële klanten. Nadat we een concepttekst hadden aangeleverd zijn Ramon en zijn team bijzonder voortvarend en creatief te werk gegaan. Na enkele dagen presenteerden ze de eerste versie van de video. Deze was meteen voor 95% goed. Onze opmerkingen hierop werden goed begrepen en zeer snel aangepast. Topkwaliteit!”

Patrick Vegt Partner – Eigenaar @ GivaCard

Conclusie

Een Animatie Explainer Video is een krachtig middel om de sales binnen jouw bedrijf een boost te geven. Wil je ook een mooie groei in jouw verkopen bereiken? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op voor meer informatie! We denken graag met je mee.

EVA Explainer Video Agency is in 2016 opgericht om hoge kwaliteit animatievideo’s te creëren tegen betaalbare tarieven. Bekijk ons animatievideo portfolio en onze tarieven eenvoudig op de website of neem contact met ons op voor meer informatie.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp