Soorten animaties – Welke stijl animatievideo kies jij?

Geen bedrijf kan tegenwoordig nog zonder een animatievideo op zijn website en in zijn social media campagnes. Niemand leest meer die ellenlange website teksten op jouw site of in jouw e-mailmarketing dus is een animatievideo dé manier om jouw potentiële klant nog te bereiken of je interne communicatie boodschap veel beter over te laten komen.

Mensen zijn snel afgeleid, waarbij een video wel de aandacht vasthoudt waar alleen tekst en afbeeldingen dat niet voor elkaar krijgen. Met een animatie video zet je je bedrijf, product of dienst op de kaart, optimaliseer je je conversie, en verhoog je dus je omzet. Of zet een animatievideo in voor jouw belangrijke interne communicatie boodschappen. 

Soorten animaties - welke animatievideo stijl kies jij - EVA Explainer Video Agency

Maar welke soort animatievideo ga je dan gebruiken? Laat EVA je helpen de beste video stijl te kiezen voor jouw boodschap. In deze blog zetten we al onze soorten animaties voor je op een rij en staan tips / handvatten wanneer een bepaalde soort animatie video het beste past.

1. 2D cartoon animatiestijl

Deze cartoon 2D animatiestijl is een van de meest populaire en veelgebruikte soorten animatievideo. En met reden! Alle bedrijven lossen een probleem op van hun klanten. Met een cartoon animatie kunnen we dit probleem visualiseren en gelijk de oplossing aandragen door het product of dienst van het betreffende bedrijf te presenteren. Potentiële klanten kunnen zich makkelijk vinden in het probleem en de karakters in de video waardoor deze soort animatie erg aanspreekt.

De cartoon animatie is een uitstekende keuze voor zowel B2C als B2B. Het gaat allemaal om story telling, het roept emoties op en spreekt jouw klanten of publiek rechtstreeks aan, waarbij de video ook weer gemakkelijker gedeeld zal worden op sociale media. Deze soort animatie is goed om jouw sales te verhogen, maar ook perfect om te gebruiken bij evenementen, pitches en eigenlijk iedere plek waar jouw bedrijf ‘contact’ maakt met jouw publiek.

Of je het nou gebruikt om je bedrijfsvisie duidelijk te maken, een (software) product te presenteren of je dienstverlening uit te leggen. Een 2D cartoon animatie video is een hele goede keuze.

Bekijk via deze link meer informatie en andere voorbeelden van de 2D animatie cartoon explainer video stijl.

2. Business animatiestijl

Vind jij de 2D cartoon animatie iets te speels voor jouw toch wel zakelijke huisstijl? Dan is onze business stijl iets voor jou. Deze soort animaties zijn nog steeds expressief, maar op een wat ‘serieuzere’ manier. Perfect voor B2B bedrijven binnen de zakelijke dienstverlening.

Bekijk via deze link meer informatie en andere voorbeelden van de Business animatie explainer video stijl.

3. Motion Graphics animatiestijl

Deze soort animatie video kan op een eenvoudige manier (veel) informatie in een tekstformat tot leven brengen. Bewegende en geanimeerde tekst en graphics worden hier gebruikt om complexe ideeën, data of informatie uit te leggen.

Potentiële klanten haken snel af zodra er lange lappen tekst voorbij komen. Met de Motion Graphics video weet je tóch de aandacht vast te houden. Een saaie manier van presenteren in PowerPoint of een tekstdocument wordt opeens spannend door het verhaal over te brengen in een stoer jasje. Vergezeld door muziek, animaties en relevante beelden wordt jouw boodschap door verschillende elementen aantrekkelijk overgebracht. 

Ook kunnen we met deze stijl animatievideo meer huisstijl elementen terug laten komen. Klanten zoals Pon Power, Ahold Delhaize, Smurfit Kappa (grotere corporate bedrijven dus) kiezen veelal om deze reden voor de Motion Graphics stijl. 

Bekijk hier meer informatie en andere voorbeelden van de Motion Graphics animatie explainer video stijl.

Heb je al een keuze gemaakt?

Jouw keuze voor een bepaalde soort animatie zegt veel over jouw bedrijf en de boodschap die je over wil brengen. Jouw video is vaak het eerste wat je potentiële klant te zien krijgt op je website en nog vaker ook het enige wat ze zullen bekijken voordat ze contact opnemen.

EVA helpt je uiteraard graag bij het kiezen van de beste stijl voor jouw animatievideo. Neem gerust contact met ons op en we sparren graag met je om tot de juiste keuze te komen!

Delen:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Posts

viewer experience

Zo creëer je een onvergetelijke viewer experience

Maak kennis met de viewer experience (VX). VX gaat over het creëren van een complete ervaring voor kijkers op basis van hun behoeftes. Hoe je zo’n unieke ervaring creëert en waarom de kijkers hierdoor wél jouw boodschap zullen onthouden, dat gaan we je vertellen.

Lees meer »

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp