Animatie explainer video's voor webhops

Als webshop eigenaar is het een must om je te onderscheiden van de vele online webshops. Je investeert veel in verschillende vormen van marketing, om zoveel mogelijk potentiële kopers op je website te krijgen. En dan? Dan moeten ze natuurlijk tot koop overgaan. De belangrijkste pijler voor een webshop is dan ook de conversie van een bepaalde pagina of product. En dit is precies waar een explainer video een gigantisch boost kan gaan geven. 

Webshop Explainer Video Voorbeelden

Hieronder een aantal voorbeelden van explainer video’s voor webshops.

Jouwballonnen

Motion Graphics animatievideo jouwbalonnen webshop
Video afspelen

Prof Trainingen

Motion Graphics animatievideo Prof Trainingen - EVA Explainer Video Agency
Video afspelen

CountDownDealz

Motion Graphics animatievideo CountDownDealz - EVA Explainer Video Agency
Video afspelen
Wat is een explainer video voor een webshop

Wat is een explainer video voor webshops?

Een Animatie Explainer video voor een webshop is een video die op een creatieve manier je producten en diensten online presenteert. Het geeft jou de mogelijkheid om bepaalde processen die jouw klanten tijdens een bezoek aan jouw webshop ondergaan, te versimpelen en te verduidelijken. Daarmee bespaar jij tijd en zullen jouw klanten meer vertrouwen hebben in jouw producten, diensten en in het algemeen in jouw webshop.

Als er iets is waar je als webshop eigenaar veel tijd in steekt, dan is het wel de klantenservice. Je wilt je klanten uiteraard begeleiden door het bestelproces en een duidelijk beeld geven van wat jij te bieden hebt. Heb jij een uitgebreide FAQ pagina waarin jij antwoord probeert te geven op elk mogelijke vraag? De kans is groot dat jouw klanten de moeite niet eens willen nemen om deze tekst te lezen, aangezien de aandachtsspan van de mens tegenwoordig te vergelijken is met die van een goudvis. Met een Animatie Explainer Video, breng jij je boodschap en informatie op een persoonlijke en heldere manier over. Dit zorgt voor vertrouwen bij jouw klanten en dat vertrouwen is waardevol!

Een Animatie Explainer Video is inzetbaar op verschillende social media, maar ook via mailings. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klikbare Explainer Video, waarmee je eerst de nieuwsgierigheid wekt van bestaande en potentiële klanten en ze vervolgens direct kunt laten bestellen met een bestel button volledig geïntegreerd in de video.

Animatie explainer video voor een webshop

Voordelen van een Animatie Explainer Video voor webshops.

Animatie explainer video's Voor webshops - Duidelijkheid en Vertrouwen
Duidelijkheid & Vertrouwen

Als webshop eigenaar wil je dat jouw boodschap duidelijk overkomt en dat jouw potentiële klant jou genoeg vertrouwt om een bestelling te plaatsen. Laat met jouw video zien dat je meedenkt en betrokken bent met de klant. Met een Animatie Explainer Video kun jij op een heldere manier jouw producten en diensten uitleggen.

Animatie explainer video's voor webshops - Naamsbekendheid
Naamsbekendheid

Naamsbekendheid creëren met een video is nog nooit zo makkelijk geweest! De online markt is booming en jouw potentiële klant struint het web af, op zoek naar producten en de juiste aanbieder. Door een Animatie Explainer Video te delen via je Social Media zoals YouTube en mailings, zorg je ervoor dat je je onderscheidt van andere webshops. De aandacht van jouw potentiële klanten zal eerder getrokken worden door een leuke video, dan een gebruikelijke online advertentie. En dit is waar jij je voorsprong pakt op de concurrent!

Animatie Explainer Video's voor webshops - Sales verhogen
Sales verhogen

Verhoog je omzet door een Animatie Explainer Video te gebruiken als marketingtool. Hiermee wek je de nieuwsgierigheid van zowel bestaande als potentiële klanten en creëer je niet alleen meer bezoekers naar jouw webshop, maar zal jouw conversie kunnen stijgen! Hoe dat werkt? Simpel: een Animatie Explainer Video verhoogt het vertrouwen in jouw webshop. Je straalt professionaliteit en betrouwbaarheid uit vanwege jouw heldere informatievoorziening door middel van jouw Animatie Explainer Video. Daarnaast zorgt een animatie video voor een langere bezoekduur op jouw webshop. Dit leidt tot hogere rankings in Google en zo tot meer verkopen!

Animatie explainer video's Voor webshops - klantloyaliteit
Klantloyaliteit

Creëer meer klantloyaliteit door jouw klanten iets extra’s te bieden, namelijk het gevoel dat jij hen begrijpt en kunt voorzien in hun behoefte door bestel of retour processen helder uit te leggen met video.

Animatie explainer video voor een webshop - 365 dagen per jaar verkooptool
365 dagen per jaar verkooptool

Om een webshop succesvol te maken ontkom je niet aan het investeren in marketing en sales. Echter kan dit flink in de papieren lopen als je niet oppast. Een Animatie Explainer Video neemt processen uit handen, waardoor jij enorme kosten kunt besparen aan extra personeel en online marketing. Geef je webshop een boost door een Animatie Explainer Video in te zetten om 365 dagen per jaar effectief extra sales te genereren.

Animatie explainer video voor webshops - grijp de aandacht
Grijp de aandacht

Het is bewezen dat online bezoekers een korte aandachtsspanne hebben. Jij hebt maar een aantal seconden om indruk te maken op jouw potentiële klant. Uit onderzoek blijkt dat online bezoekers liever naar een video kijken dan naar een afbeelding met tekst. Een Animatie Explainer Video zorgt ervoor dat jouw potentiële klanten geboeid en verrast zijn. Door de aandacht te grijpen, verleng je de aandachtsspanne met het grote risico dat ze toch écht tot verkoop overgaan ;).

Hulp nodig of heb je vragen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Vraag offerte aan

Tel: +31 (0)20 261 24 89 | eva@explainervideoagency.nl

Telefoon
Email
WhatsApp