Onderwijs & Educatie Animatie Explainer video’s voor lagere scholen, middelbare scholen, universiteiten en trainingsbedrijven

Onderwijs en educatie zijn twee van de belangrijkste pijlers binnen onze maatschappij en moeten ook met de tijd meegroeien. Het is hierbij erg belangrijk dat een boodschap goed overgebracht wordt. Animatie explainer video’s zijn hier uitermate geschikt voor. Beelden worden veel makkelijker verwerkt door ons brein dan tekst. Een video zorgt dat jouw boodschap effectief wordt gecommuniceerd naar de kijker.  Bovendien kan de video gemakkelijk worden toegevoegd aan jouw website of presentatie en is daarnaast eenvoudig te delen onder elkaar en op social media.

Voorbeelden van Animatie Explainer video's voor het Onderwijs & de Educatie Sector

Hieronder een voorbeeld van onderwijs en educatie explainer video’s voor lagere scholen, middelbare scholen, universiteiten en trainingsbedrijven.

Digital Trust Center / Rijksoverheid

DTC Animatievideo Use Case EVA Explainer Video Agency (2)
Video afspelen

Offlimits / Helpwanted

Offlimits Helpwanted Animatievideo Use Case EVA Explainer Video Agency - ongevraagd beeldmateriaal hybride video
Video afspelen

Acadin

Motion Graphics animatievideo Acadin - EVA Explainer Video Agency
Video afspelen

SO De Bongerd

Motion Graphics animatievideo de Bongerd onderwijs en educatie - EVA Explainer Video Agency
Video afspelen

GEA

2D Cartoon animatievideo GEA 2 - EVA Explainer Video Agency
Video afspelen

Chimp Company

2D Cartoon animatievideo Chimp Company - EVA Explainer Video Agency
Video afspelen
Wat is een explainer video voor het Onderwijs & de Educatie Sector

Wat is een explainer video voor het Onderwijs & de Educatie Sector?

Een animatie explainer video voor onderwijs en educatie is een korte video die wordt gebruikt door onderwijsinstellingen of voor educatieve doeleinden. Deze wordt ingezet om onderwijsconcepten, situaties of bijvoorbeeld nieuwe methoden te presenteren.

Het is een efficiënte manier om complexe concepten op een eenvoudige en begrijpbare wijze uiteen te zetten voor de kijker. Je maakt het jouw kijker zo eenvoudiger om te leren.

Een animatie explainervideo binnen de onderwijs-en educatiesector kan worden gebruikt binnen lagere scholen / basisscholen, hogere scholen / voortgezet onderwijs, universiteiten, beroepsopleidingen en door trainingsbedrijven.

Animatie Explainer video's Voor Onderwijs en Educatie

Voordelen van een educatie en onderwijs explainer video voor lagere scholen, middelbare scholen, universiteiten en trainingsbedrijven.

Scholen - Animatie Explainer video's Voor Onderwijs en Educatie
Scholen

In het klaslokaal kunnen moeilijke concepten op een simpelere manier worden uitgelegd met behulp van animatie explainer video’s. Maak veel tekst of data makkelijker te verwerken door het gebruik van deze video’s. De stof komt tot leven en spreekt aan!

Training - Animatie Explainer video's voor Onderwijs en Eduactie
Training

Niet alleen scholen, maar ook bedrijven die hun medewerkers willen trainen, kunnen veel baat hebben bij een animatie explainer video. Sommige concepten of procedures zijn moeilijk uit te leggen waarbij een video een handig hulpje kan zijn.

Meer bewustwording - Explainer video's voor Onderwijs en Educatie
Bewustwording

Moet jouw instelling het algemene publiek informeren? Een explainer video is één van de meest eenvoudige manieren om jouw boodschap over te brengen waarbij je tegelijkertijd de aandacht van jouw publiek goed vasthoudt.

Online aanwezigheid - Animatie Explainer video's voor Onderwijs en Educatie
Betere online aanwezigheid

Door het plaatsen van een animatie explainer video op de homepage van jouw instelling of bedrijf, vergroot je jouw online exposure. Door de video tegelijkertijd op social media kanalen te plaatsen, trek jij daarnaast veel meer unieke bezoekers. Speel hiermee gelijk in op de groeiende vraag naar online lessen.

Meer engagement - Animatie Explainer video's voor Onderwijs en Educatie
Meer engagement

Lange lessen, lange presentaties en een lange zit: explainer video’s zijn vaak een welkome afwisseling. Het zorgt ervoor dat de aandacht van de kijker weer gepakt wordt en het materiaal beter begrepen wordt. Video’s zijn kort gezegd leuk om te kijken en makkelijk te volgen.

Interactief - Animatie Explainer video's voor Onderwijs en Educatie.
Interactief

Wil je studenten of bijvoorbeeld medewerkers trainen? Een interactieve explainer video is hiervoor perfect. Je kunt het namelijk helemaal aanpassen voor elke groep kijkers. Dat betekent dat jonge kinderen iets anders te zien krijgen dan bijvoorbeeld ouders. Of stagiaires ten opzichte van managers. Handig, want je bespaart zo veel tijd!

Hulp nodig of heb je vragen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Vraag offerte aan

Tel: +31 (0)20 261 24 89 | eva@explainervideoagency.nl

Telefoon
Email
WhatsApp