Animatie explainer video's voor de Gezondheidszorg

In de gezondheidszorgsector bestaat bijna alle marketingmateriaal dat mensen kunnen kiezen uit geschreven inhoud zoals folders, flyers en boeken.
Een geanimeerde uitlegvideo kan u echt onderscheiden van uw concurrenten en daarmee uw bedrijf een boost geven!

Gezondheidszorg Explainer Video Voorbeelden

Hieronder een aantal voorbeelden van explainer video’s voor de gezondheidszorg.

Sever Pharma Solutions

Sever Pharma Solutions Animatievideo Use Case EVA Explainer Video Agency (2)
Video afspelen

Lead Healthcare

Lead Healthcare Animatievideo Use Case EVA Explainer Video Agency
Video afspelen

Nordic Pharma

Schermafbeelding 2023-06-01 141830
Video afspelen

Werk & Mantelzorg

2D Cartoon animatievideo Werk en Mantelzorg 2 - EVA Explainer Video Agency
Video afspelen

Gemeentepolis Gezond Verzekerd

Motion Graphics animatievideo Gezond verzekerd gemeentepolis 2 - EVA Explainer Video Agency
Video afspelen

Growtivity

Motion Graphics animatievideo Growtivity - EVA Explainer Video Agency
Video afspelen
Wat is een explainer video voor de gezondheidszorg

Wat is een explainer video voor de Gezondheidszorg?

Een geanimeerde uitlegvideo voor de zorgsector is een video die ervoor zorgt dat u medische of farmaceutische expertise kunt opbouwen en daarmee uw verhaal op een professionele manier kunt vertellen. Daarmee creëert u, als een farmaceutisch bedrijf, ziekenhuis of andere op de gezondheidszorg gerichte onderneming, vertrouwen bij uw klanten.

Een uitlegvideo voor de gezondheidszorg is een zeer nuttige marketingtool die kan worden gebruikt op sociale media, op uw website, tijdens trainingssessies, voor patiënten aan boord, als een b2b-verkooptool of in de wachtkamer van uw apotheek of ziekenhuis.

In de farmaceutische industrie gebruiken nog niet zoveel bedrijven de kracht van video. Zorg ervoor dat je niet een van hen bent en versla je concurrenten met de kracht van je eigen animatie uitlegvideo voor de gezondheidszorg!

Animatie explainer video's voor de Gezondheidszorg

Voordelen van een Gezondheidszorg Animatie Explainer Video

Animatie explainer video's voor de Gezondheidszorg - Nieuwe Methoden
Nieuwe methoden

De manier waarop de gezondheidszorg of instellingen worden ingericht, verandert continu. Voor veel mensen is het een hele uitdaging om ellenlange teksten te lezen. Animatie uitlegvideo’s zijn hiervoor een perfect alternatief om nieuwe informatie onder de aandacht te brengen. En dit op een simpele, effectieve en efficiënte manier.

Animatie explainer video's voor de Gezondheidszorg - Versimpel Nieuwe Producten of Apparaten
Versimpel nieuwe producten of apparaten

Nieuwe medicijnen, producten of apparaten worden aan de lopende band opgeleverd in de zorg. Maar deze zijn af en toe lastig uit te leggen én moeilijk te begrijpen. Daarom zijn uitlegvideo’s hier zo uitermate geschikt voor. Met geanimeerde visuals en personen breng je in korte tijd veel complexe informatie tot leven en houd je de aandacht van de kijker vast.

Animatie explainer video's Voor de Gezondheidszorg - Vertrouwen
Vertrouwen

Patiëntvertrouwen is erg belangrijk in de zorg, mogelijk nog meer dan in andere sectoren. Een bedrijf kan een goede (eerste) indruk maken met een heldere en klant- of patiëntgerichte animatie uitlegvideo. Met behulp hiervan laat je duidelijk jouw ervaring en expertise naar voren komen.

Animatie explainer video's voor de Gezondheidszorg - 24 7 Informatie Voorziening
24/7 Informatievoorziening

Waar veel zorginstellingen te maken krijgen met toenemende werkdruk, kan een animatie uitlegvideo een goede toevoeging zijn op geleverde zorg. Een zorgverlener kan niet 24/7 beschikbaar zijn voor een enkele patiënt. Met behulp van een video kunnen patiënten op een simpele en altijd toegankelijke manier tóch de informatie krijgen die zij nodig hebben.

Animatie Explainer Video's voor de Gezondheidszorg - Sales & Conversie
Sales en conversie

Zoals al eerder genoemd, neemt niemand nog echt de tijd om te lezen. Mensen kijken wél graag video’s. Je hoeft alleen maar naar Youtube te gaan om dit te snappen. Haal ook jouw sales en conversie doelen door jouw doelgroep een alternatief te bieden voor lange teksten.

Animatie Explainer Video's voor de Gezondheidszorg - Perfect Voor Social
Perfect voor social

Video's zijn de beste manier om je publiek te bereiken en ze te betrekken op sociale platforms. Niet alleen omdat mensen graag geanimeerde uitlegvideo's bekijken, maar ook alle sociale platforms houden simpelweg van video. Facebook, LinkedIn en vele andere sociale platforms rangschikken je berichten beter als ze een video bevatten. Desondanks omarmen heel weinig bedrijven de kracht van video op sociale media. Dit is een grote kans voor jouw gezondheidszorg bedrijf. Versla je concurrenten en gebruik de kracht van video op sociale media!

Hulp nodig of heb je vragen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Vraag offerte aan

Tel: +31 (0)20 261 24 89 | eva@explainervideoagency.nl

Telefoon
Email
WhatsApp