Animatie explainer video's voor de Financiële Dienstverlening sector

Banken, verzekeraars, pensioenfondsen, financieel adviseurs en vele anderen financieel dienstverleners maken slim gebruik animatie explainer video’s om producten, diensten en concepten op een heldere manier uit te leggen. Een Animatie Explainer Video sluit precies aan bij de wijze van communicatie waar de consument tegenwoordig behoefte aan heeft. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld op een vlotte en aantrekkelijke manier voorstellen aan potentiële klanten, het proces van het aanvragen van een lening uitleggen of uitleggen hoe jouw product of dienst werkt.

Uit onderzoek is gebleken dat kijkers tot wel 95% van een boodschap onthouden indien deze per video wordt overgebracht, in vergelijking met slechts 10% als dit wordt overgebracht door alleen tekst. Dit maakt een Animatie Explainer Video erg effectief, juist binnen de financiële dienstverlening. 

Financiële Dienstverlening Explainer Video Voorbeelden

Hieronder een aantal voorbeelden van explainer video’s voor binnen de Financiële Dienstverlening.

APG

Premium animatievideo APG Social Media - Pakket Goud - EVA Explainer Video Agency
Video afspelen

AKC Advies

Motion Graphics animatievideo AKC Advies 3 - EVA Explainer Video Agency
Video afspelen

Adm. kantoor Zaaijer

2D Cartoon animatievideo Administratiekantoor Zaaijer 2 - EVA Explainer Video Agency
Video afspelen
Wat is een explainer video voor de financiële dienstverlening

Wat is een explainer video binnen de Financiële Dienstverlening?

De financiële dienstverlening is door de digitalisering enorm veranderd. Hierdoor verlopen vele processen, waarbij vroeger persoonlijk contact een vereiste was, nu al geruime tijd digitaal.  Zo kunnen jouw klanten bijvoorbeeld online leningen aanvragen, actuele financiële overzichten inzien en gegevens uitwisselen. Maar daarnaast kunnen potentiële klanten een mening vormen over jouw dienstverlening, zonder ook maar ooit jouw diensten afgenomen te hebben.

Een Animatie Explainer Video boost jouw imago, geloofwaardigheid en informatievoorziening. Jouw bestaande en potentiële klanten zullen jouw dienstverlening begrijpen, omdat zij de informatie uit een animatievideo niet alleen van begin tot einde tot zich nemen, maar ook veel beter onthouden. Een website met enkel tekst en afbeeldingen kan daar niet tegenop!

Animatie explainer video binnen de financiële dienstverlening

Voordelen van een Animatie Explainer Video binnen de Financiële Dienstverlening.

Animatie explainer video voor de financiële dienstverlening - introduceer of leg je diensten uit
Introduceer of leg je diensten uit

Producten of diensten binnen de financiële dienstverlening staan nu niet bekend om de meest makkelijk te begrijpen materie. Juist daarom is het belangrijk dat jouw klanten echt begrijpen wat een product of dienst inhoudt en waar jij je in onderscheidt. Hier is een animatie explainer video perfect geschikt voor en zorgt ervoor dat jouw boodschap vele malen beter blijft hangen dan zonder video.

Animatie explainer video's voor de financiële dienstverlening - Leid jouw klanten op
Leid jouw klanten op

Bij nieuwe of ingewikkelde financiële producten is het heel belangrijk jouw (potentiële) klanten goed op te leiden voordat ze tot aankoop overgaan. Natuurlijk kun je producten uitleggen tijdens een 1:1 gesprek maar veel efficiënter is een animatie explainer video hiervoor.

Animatie explainer video's voor de financiële dienstverlening - vertrouwen
Vertrouwen

In tegenstelling tot andere diensten, worden aankopen van financiële diensten met extra voorzichtigheid en overweging gedaan. Het afsluiten van een hypotheek/lening of het beslissen over andere geldzaken, is immers een serieuze kwestie. Met een Animatie Explainer Video, kun je de meeste vragen en onzekerheden van klanten uitlichten, een oplossing bieden en hen daarmee gerust stellen. Dit creëert een band en het vertrouwen dat onmisbaar is binnen de financiële dienstverlening.

Animatie explainer video voor de financiële dienstverlening - verhoog de interesse
Verhoog de interesse

Duidelijke en heldere informatie bieden binnen 1 of 2 minuten en daaruit de interesse verhogen klinkt als muziek in de oren voor elke financieel dienstverlener! Door middel van audiovisueel beeld, laat je jouw producten in actie zien. Dit creëert herkenning en vertrouwen bij de kijker én ze snappen het simpelweg beter! Hierdoor krijgt de potentiële klant direct een idee van wat ze kunnen verwachten van het financiële product, met als logisch gevolg meer interesse.

Animatie explainer video voor de financiële dienstverlening - onderscheid jezelf van concurrenten
Onderscheid jezelf van je concurrenten

Financiële dienstverleners gebruiken vaak dezelfde 'pakkende' teksten op hun website om bezoekers te overtuigen van hun geloofwaardigheid en kundigheid. Voor de consument klinkt dat als een grijsgedraaide plaat en de motivatie om dán nog informatie op de website te lezen is zeer laag. Een Animatie Explainer Video biedt een verbeterde beleving op jouw website, waarbij de kijker van begin tot eind vermaakt en geïnformeerd wordt. Hiermee houd je de aandacht van jouw bezoekers vast en onderscheid je jezelf van de concurrent.

Animatie explainer video voor de financiële dienstverlening - multifunctioneel toepasbaar
Multifunctioneel toepasbaar

Omdat jij in tegenstelling tot vroeger nu veel minder face to face contact hebt met jouw klanten, moet je op andere manieren indruk zien te maken. Het eerste wat jouw potentiële klanten vaak zien, is jouw website. Met een Animatie Explainer Video, kun je in jouw huisstijl meerdere kanalen gebruiken om zowel bestaande als potentiële klanten aan te spreken. Dit maakt een animatievideo dan ook multifunctioneel en biedt het de mogelijkheid om met één of meerdere video’s, verschillende doelgroepen, via verschillende kanalen aan te spreken.

Hulp nodig of heb je vragen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Vraag offerte aan

Tel: +31 (0)20 261 24 89 | eva@explainervideoagency.nl

Telefoon
Email
WhatsApp