Animatie explainer video's voor de Bouw / Constructie Sector

Een animatie explainer video is een zeer duidelijke en boeiende manier om potentiële klanten in de bouwsector te informeren over uw product of dienst.

Bouw en Constructie Explainer Video Voorbeelden

Hieronder een aantal voorbeelden van explainer video’s voor de bouwsector.

NHK

Schermafbeelding 2023-06-05 134527
Video afspelen

Prolock

Schermafbeelding 2023-05-30 161214
Video afspelen

FACTO GEO

FACTO GEO Hybride explainer video - echte beelden en animatie video - EVA Explainer Video Agency
Video afspelen

Verder in Techniek

2D Cartoon animatievideo Verder in Techniek - EVA Explainer Video Agency
Video afspelen

VDR Gevelreiniging

2D Cartoon animatievideo VDR Gevelreiniging - EVA Explainer Video Agency
Video afspelen

Mul BV

2D Cartoon animatievideo MUL BV - EVA Explainer Video Agency
Video afspelen
Wat is een explainer video voor de bouwsector

Wat is een explainer video voor de bouwsector?

Een geanimeerde explainer video binnen de bouwsector is een marketing- of instructievideo die door bouwbedrijven wordt gebruikt om hun product, dienst of concept aan hun doelgroep uit te leggen.

Ben je er niet van overtuigd dat de bouwsector en geanimeerde explainer video’s goed bij elkaar passen? De reden waarom bouwdiensten & producten en geanimeerde explainers geweldig samen gaan: de bouwsector groeit snel online. Zoals bij de meeste sectoren besluit de klant grotendeels online om wel of niet voor een bepaald bedrijf of product te kiezen. En online is alles snel – niemand neemt de tijd om lappen tekst te lezen. Maar ze houden wél van het kijken naar animatievideo’s.

Volgens onderzoek is meer dan 80% van de mensen overtuigd van het kopen en gebruiken van een product of dienst van een specifiek bedrijf, na het bekijken van hun animatie explainer video.

Animatie Explainer Video's Voor de Bouw - Constructie Sector

Voordelen van een Animatie Explainer Video voor de bouwsector

educatie binnen de bouwsector met jouw animatie explainer video
Educatie

Geanimeerde Explainer video's werken geweldig als je jouw klanten en potentiële klanten wilt informeren. Leer je doelgroep, die op zoek is naar een bouwbedrijf, bijvoorbeeld over hoe ze hun project het beste kunnen starten. Zorg ervoor dat ze de door jou onderwezen 'beginnersfout' niet maken. Uitlegvideo's zijn zeer aantrekkelijk en gemakkelijk te begrijpen, omdat ons brein beelden veel sneller verwerkt dan alleen tekst. Het grootste voordeel voor jou als bouwbedrijf? Verdien het vertrouwen van jouw potentiële klanten!

opvallen tussen de concurrenten met jouw bouw animatie video
Val op bij events

Bouw- en constructie evenementen zijn een uitstekende manier om nieuwe klanten te werven en de relatie met uw huidige klanten te versterken. Dat gezegd hebbende, kan het heel moeilijk zijn om op te vallen tussen alle concurrentie. Vooral wanneer elke stand en werknemers er hetzelfde uitzien. Een boeiende video vol kleuren en aandachttrekkende animaties is een geweldige manier om 'stopping power' aan uw stand toe te voegen. Potentiële klanten die toevallig langslopen, kunnen eenvoudig een korte video van een kleine afstand bekijken en daarmee de essentie van uw constructiebedrijf tot zich krijgen.

laat jouw expertise in de bouwsector zien met jouw animatie explainer video
Laat je expertise zien

Iedereen kan vertellen wat ze doen in gesprekken van 15 tot 20 minuten. Wanneer je een echte expert bent in wat je doet, ben je in staat om je expertise in de bouwsector op een zeer eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen manier in een tijdspanne van 1 of 2 minuten te presenteren. Een geanimeerde uitlegvideo is hier perfect voor en legt jouw bouwbedrijf en USP heel duidelijk uit in een korte tijd.

Kom Professioneel Over met jouw animatie explainer video voor de bouwsector en constructie
Professioneel

Jouw website of sociale kanaal is vaak het eerste dat klanten over uw bedrijf te zien krijgen. Zorg dat de eerste indruk telt met een zeer duidelijke en klantgerichte animatie uitlegvideo op uw website en sociale media kanalen. Zorg ervoor dat uw online look net zo professioneel is als het professionele bouwbedrijf in het echte leven!

verhoog conversie met jouw animatie uitlegvideo in de bouwsector
Conversie

Feit 1: uw doelgroep neemt geen tijd meer om uw website, e-mail of lange sociale media teksten te lezen. Feit 2: hoe meer (potentiële) informatie uw doelgroep weet over uw bouwbedrijf, hoe groter de kans dat zij met u gaan werken. Uw eigen bouw / constructie animatievideo is de logische oplossing met betrekking tot beide feiten. Stop met het verliezen van klanten!

Animatie Explainer Video's voor de Bouwsector - Perfect Voor Social
Perfect voor social

Video's zijn de beste manier om je publiek te bereiken en ze te betrekken op sociale platforms. Niet alleen omdat mensen graag geanimeerde uitlegvideo's bekijken, maar ook alle sociale platforms houden simpelweg van video. Facebook, LinkedIn en vele andere sociale platforms rangschikken je berichten beter als ze een video bevatten. Desondanks omarmen heel weinig bedrijven de kracht van video op sociale media. Dit is een grote kans voor jouw bedrijf. Versla je concurrenten en gebruik de kracht van video op sociale media!

Hulp nodig of heb je vragen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Vraag offerte aan

Tel: +31 (0)20 261 24 89 | eva@explainervideoagency.nl

Telefoon
Email
WhatsApp