Right to Repair: laat het zien met een animatievideo  

Zelf apparaten repareren als ze stuk zijn? Dit kan voor consumenten lastig zijn als zij niet technisch aangelegd zijn. Sinds 2021 bestaat in de hele Europese Unie het ‘Right to Repair‘. Of het nu om een laptop, een telefoon of het koffiezetapparaat gaat, het scheelt de koper veel gedoe en kosten als het zelf te repareren is. En als producent kun je dit faciliteren.

Maar weten jouw klanten hoe zij zo’n reparatie moeten uitvoeren? Uitleg via een animatievideo kan hier bij helpen.

Right to repair met een explainer animatie video

Wat is Right to Repair?

Right to Repair betekent dat er een aantal regels bijgekomen zijn die het voor consumenten makkelijker maken om hun eigen apparatuur te repareren, te hergebruiken en te recyclen. Dit houdt in dat het per product verplicht wordt om aan te geven hoe eenvoudig het te repareren is, hoe duurzaam het is en hoe lang de verwachte levensduur van het product is. 

Right to Repair en duurzaamheid

Right to Repair geeft veel fabrikanten een eerste prikkel om apparatuur duurzaam, energiezuinig en recyclebaar te ontwerpen. Deze duurzame insteek draagt bovendien ook bij aan de klantbeleving en marketingdoelstellingen. Zeker wanneer je als producent je klanten uitlegt hoe ze jouw producten zelf kunnen repareren wanneer het kapot gaat. Wedden dat ze dit doorvertellen?

Let het uit met animatie

Wij kunnen geen makkelijkere en effectievere manier bedenken om invulling te geven aan Right to Repair, dan via een explainer animatievideo. De animatie maakt het proces visueel en de voice-over biedt de kans om duidelijke uitleg te geven en stap voor stap door de reparatie te gaan. Deze combinatie van het horen van de informatie en daarbij de handelingen zien, werkt vaak effectief.

Het laten maken van zo’n animatievideo is een heel proces. Je wilt dit namelijk zo simpel mogelijk houden. Ook mensen zonder technische aanleg moeten het kunnen volgen. Na het zien van de video kunnen zij de reparatie succesvol uitvoeren.  Een professionele video agency kan je hierbij ondersteunen.

Goedkoper en simpeler

Waarom zou je gaan voor een animatie in plaats van een real life video? Wij geven je een aantal redenen. Denk bijvoorbeeld aan acteurs. Die heb je niet nodig bij het maken van een animatievideo en dat scheelt geld (en tijd). Je bespaart op het inhuren van een acteur en het afhuren van een studio. Bovendien hoef je geen set op te bouwen, te oefenen en allemaal op hetzelfde moment aanwezig te zijn.  

Ontelbare mogelijkheden

De nieuwe regels rondom Right to Repair, maken het mogelijk voor je klanten om zelf apparaten te herstellen. Als producent kan je besluiten om je klanten hierin te ondersteunen. Bijvoorbeeld met een animatievideo die uitlegt hoe dit voor jouw product werkt. Een animatie geeft hierin oneindige mogelijkheden. Vliegend gereedschap of een pratende laptop? Geen probleem. Daarnaast kan je animaties makkelijk aanpassen, mochten er veranderingen zijn in het product of de manier van repareren.

EVA en Right to Repair

Heb jij de Right to Repair regels al aangegrepen om je klanttevredenheid een boost te geven? Een mooie manier om dit te doen is door de inzet van animatievideo dat het reparatieproces uitlegt.  EVA helpt je graag bij het hele proces van begin tot eind bij het maken van een animatievideo.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

AI hybride video - presentator en animaties - EVA Explainer Video Agency

Hybride video’s met AI presentator

Hybride video’s met presentator en toegevoegde animaties zijn, sinds de NOSop3 explainers, steeds populairder geworden. Binnen EVA Explainer Video Agency merken we dat ook aan de vele aanvragen die wij voor ons Hybride video’s, gebaseerd op de NOSop3 explainers, krijgen. Hybride video’s zijn echter tijdrovend om te maken. Geen probleem voor kortere videoprojecten tot 10-15 minuten, maar voor lange video’s kan dit om deze reden te kostbaar worden. Hier zijn AI hybride video’s de oplossing voor!

Lees meer »

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp