Werk & Mantelzorg

Werk&Mantelzorg zet Nederland in beweging naar een mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat en zet zich daarmee in voor het grote maatschappelijke vraagstuk: Hoe maken we de combinatie werk en mantelzorg in Nederland mogelijk?

De uitdaging van Werk&Mantelzorg

Een eerder door EVA gemaakte animatievideo sloeg heel goed aan bij de doelgroep van Werk&Mantelzorg. Dat smaakte naar meer, zeker voor een organisatie waar constant zoveel is uit te leggen zijn animatievideo’s de perfecte manier om te communiceren. De uitdaging was echter wel, hoe we bij deze nieuwe serie animatievideo’s de informatie op een toegankelijke en luchtige manier konden overbrengen aan de doelgroep.

2D Cartoon animatievideo Werk en Mantelzorg - EVA Explainer Video Agency
2D Cartoon animatievideo Werk en Mantelzorg 3 - EVA Explainer Video Agency

De video oplossing

Voor deze nieuwe serie animatievideo’s voor Werk&Mantelzorg hebben we weer gekozen voor de Cartoon animatievideo stijl. De scripts gaan vooral over mensen, zorg en werk. Waardoor onze 2D Cartoon video stijl het beste past. De scripts hebben we zo informatief en luchtig mogelijk gehouden, met heel goed de doelgroep in ons achterhoofd. De video’s blijven zo boeien en zijn voor Werk&Mantelzorg op verschillende kanalen en momenten te gebruiken.

Voor MantelzorgNL en Werk&Mantelzorg wilden we een aantal thema’s op een aansprekende manier uitleggen. Een eerdere animatie in samenwerking met EVA van de Werk&Mantelzorg Monitor werd door onze doelgroep als aansprekend en duidelijk ervaren. De uitdaging bij deze nieuwe serie filmpjes was hoe we de informatie op een toegankelijke en luchtige manier konden overbrengen aan onze doelgroep. En opnieuw is dit heel goed gelukt. De filmpjes worden als zeer informatief en aansprekend ervaren en ze zijn bovendien heel bruikbaar in onze (online) workshops en trainingen. Het was heel prettig samenwerken met EVA, Loes Kamphuis denkt goed mee, is heel flexibel en reageert snel. EVA bedankt! In de toekomst hopen we weer nieuwe animatiefilmpjes met jullie te ontwikkelen.
Referentie Werk&Mantelzorg voor EVA Explainer Video Agency - Lenette van Tienhoven

Lenette van Tienhoven

Werk&Mantelzorg

Hulp nodig of heb je vragen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Telefoon
Email
WhatsApp