Gemeentepolis Gezond Verzekerd

De Gemeentepolis van Gezond Verzekerd is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen, chronische ziekte of beperking. Met de Gemeentepolis zijn deze groep mensen ervan verzekerd dat ze minder betalen voor méér zorgverzekering.

De uitdaging van Gezond Verzekerd

Een nieuwe functionaliteit van Gezond Verzekerd voor de Gemeentepolis is de online keuzehulp. Het doel van de keuzehulp is om mensen te helpen de meest passende zorgverzekering te vinden. Om de keuzehulp de juiste aandacht te geven en te introduceren op de websites van de 330 meewerkende gemeenten wilde Gezond Verzekerd hier een duidelijke animatievideo voor laten maken.

Motion Graphics animatievideo Gezond verzekerd gemeentepolis - EVA Explainer Video Agency
Motion Graphics animatievideo Gezond verzekerd gemeentepolis 3 - EVA Explainer Video Agency

De video oplossing

Tijdens het schrijven van het script werd al snel duidelijk dat een belangrijk deel van de animatievideo over de keuzehulp zou gaan. Bij een explainer video welke over een online tool gaat is er altijd de afweging deze ofwel met screenshots van de daadwerkelijke tool te gaan maken of de tool in animatie versimpeld na te maken. Voor deze video hebben we voor de laatste optie gekozen. Vanuit de werking van de tool zijn we de keuzehulp op een vereenvoudigde manier gaan namaken met animaties, om deze vervolgens in de explainer video te verwerken. De Gemeente polis animatievideo is op dit moment te zien op bijna alle 330 gemeente specifieke landingspagina’s op Gezondverzekerd.nl en levert een aanzienlijke bijdrage aan het kiezen van de juiste zorgverzekering door de doelgroep.

Gezondverzekerd.nl is het platform om een Gemeentepolis aan te vragen. Dit is een collectieve zorgverzekering die meer dan 330 gemeenten aanbieden aan haar inwoners. Een nieuwe functionaliteit op de website is de keuzehulp. Het doel van de keuzehulp is om mensen te helpen de meest passende zorgverzekering te vinden. De juiste zorgverzekeringen vinden kan namelijk best ingewikkeld zijn. Om duidelijk aan te geven hoe de keuzehulp werkt en welk resultaat je kan verwachten hebben we samen met EVA in een korte video uitleg gegeven van de werking. Deze video is te zien op bijna alle 330 gemeente specifieke landingspagina’s op Gezondverzekerd.nl. De eerste cijfers tonen aan dat met de keuzehulp mensen beter hun zorgverzekering weten te vinden. De uitleg video van EVA heeft hier een belangrijke rol in gespeeld.
Referentie Gemeentepolis Gezond Verzekerd voor EVA Explainer Video Agency - Wietze Lantinga

Wietze Lantinga

Online Marketeer - Gemeentepolis Gezond Verzekerd

Hulp nodig of heb je vragen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Telefoon
Email
WhatsApp