Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam is een vooraanstaande universiteit in Europa en heeft als slogan in 2023: Making minds matter.

De uitdaging van de Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft een uitgebreid ‘pre academic programme’ om ervoor te zorgen dat nieuwe studenten goed worden voorbereid op het studerende leven, niet te verwarren met het studentenleven.. Binnen de EUR zijn de studievoorlichters hier verantwoordelijk voor en geven zij workshops / presentaties op middelbare scholen door het hele land. De vraag naar dit soort presentaties en workshops is hoog en de Erasmus Universiteit Rotterdam merkte dat ze, in het kader van efficiëntie, behoefte heeft aan een digitale vorm van deze presentaties. Vandaar de vraag aan EVA Explainer Video Agency om hier over mee te denken.

Interactieve hybride explainer video Erasmus Universiteit Rotterdam 3 - NOS op 3 stijl - EVA
Interactieve hybride explainer video Erasmus Universiteit Rotterdam - NOS op 3 stijl - EVA

De video-oplossing

Na een brainstorm sessie op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam kwamen we tot de conclusie dat we een interactieve hybride video gaan maken voor de EUR. Deze hybride video heeft als doel om aankomende studenten te helpen bij hun studiekeuze, informatie te verschaffen over het leven als student in het algemeen en ze hier zo goed als mogelijk op voor te bereiden. Het interactieve gedeelte zorgt ervoor dat je als video kijker eenvoudig kunt doorklikken naar het onderwerp waar jij meer over wilt leren.

Door de studiebegeleiders Rowan en Jorian als presentatoren in te zetten is het ook een hele persoonlijke en, voor veel studenten, herkenbare video geworden.

 

EVA heeft ons geholpen met de productie voor Erasmus University Rotterdam om studiekiezers te helpen met hun studiekeuze. EVA is een kundig en creatief team, fijne samenwerking!
Referentie Erasmus Universiteit Rotterdam voor EVA Explainer Video Agency - Jorian Waleson

Jorian Waleson

Coördinator Erasmus Ambassadors Office

Hulp nodig of heb je vragen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Telefoon
Email
WhatsApp