APG

APG (Algemene Pensioen Groep) is de grootste pensioenuitvoerder van Nederland.
APG beheert voor zijn pensioenfondsen, deelnemers en gepensioneerden een vermogen van ruim 600 miljard euro. Als pensioenuitvoerder heeft APG niet alleen oog voor financieel rendement, maar ook voor haar bijdrage aan de samenleving. Denk aan solidariteit tussen generaties, verduurzaming, normen en waarden, diversiteit, het klimaat en digitalisering. Want in de kern gaat pensioen voor hen over mensen, over leven en samen leven.
Bij APG wordt elke dag opnieuw écht het verschil gemaakt. Zodat jij, jouw ouders én jouw kinderen een goed inkomen hebben. Nu, straks en later.

De uitdaging van APG

APG was op zoek naar een animatievideo partner. Een verlengstuk van het video team waar ze mee kunnen lezen en schrijven en waar een half woord genoeg is. Als eerste project wilden ze een interne video met als doel de APG-ers actiever te betrekken bij het delen van APG content via social media.. Een email was hier duidelijk niet de oplossing voor. Een animatievideo, volledig in de huisstijl van APG, wél!

Premium animatievideo APG Social Media 3 - Pakket Goud - EVA Explainer Video Agency
Premium animatievideo APG Social Media 2 - Pakket Goud - EVA Explainer Video Agency

De video oplossing

Deze uitdaging gingen we graag aan! De huisstijl voor de animatie werd ontworpen, het verhaal gefinetuned en uiteindelijk tot leven gebracht in een custom animatievideo binnen ons gouden video pakket. De animatie is binnen APG onder alle 4.000 medewerkers succesvol onder de aandacht gebracht.

Ons doel was om een bureau gespecialiseerd in animatievideo’s te vinden die onze wensen en eisen begrijpt, maar ook graag meedenkt. We waren opzoek naar een langdurige samenwerking, geen eenmalige oplossing. Daarnaast is het juist toepassen van onze huisstijl een grote eis. Vertrouwen, openheid en elkaar begrijpen is dan erg belangrijk. In het begin was het voor beide partijen even aftasten maar EVA heeft hun kennis en kunde snel bewezen en ons vertrouwen gewonnen. Wij kijken uit naar de vele animatievideo’s die we samen gaan maken.
Referentie APG voor EVA Explainer Video Agency - Nina Frissen-Wesche

Nina Frissen-Wesche

APG

Hulp nodig of heb je vragen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Telefoon
Email
WhatsApp