Aon

Aon is de toonaangevende adviseur op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen.

De uitdaging van Aon

Aon is continu bezig om interne processen beter, slimmer en efficiënter in te richten met diverse nieuw beschikbare technologieën. Met een voorbeeld hiervan kwam Aon bij EVA Explainer Video Agency terecht met de vraag om het uitgevoerde interne ‘robotisering’ project met een heldere animatievideo uit te leggen.

Motion Graphics animatievideo Aon Interne Communicatie 2 - EVA Explainer Video Agency
Motion Graphics animatievideo Aon Interne Communicatie 3 - EVA Explainer Video Agency

De video oplossing

Om het proces en hetgeen de ‘robot’ uitvoert persoonlijker en aansprekender te maken voor de Aon organisatie, leek het ons leuk om voor deze video de robot een naam te geven. Zo hebben we ‘Didi’ voorgesteld en, na de enthousiaste reactie vanuit Aon op de naam, daadwerkelijk tot leven gebracht in de animatievideo. Vanwege de uiteraard uitgesproken en eigen huisstijl van Aon hebben we verder gekozen om de interne communicatie video in onze Motion Graphics stijl te animeren.

Het resultaat? Een duidelijke en mooie interne communicatie animatievideo die binnen Aon intern is rondgestuurd, maar zeker ook extern kan worden ingezet.

Ik kijk heel positief terug op de samenwerking met EVA. Voor Aon wilden we met een animatie uitleggen hoe een complex proces intern geautomatiseerd is. EVA dacht supergoed mee, waardoor het filmscript al snel stond en de animatie dit nog meer verduidelijkte! We krijgen veel positieve reacties van collega’s op de animatie en op hoe duidelijk deze automatisering uitgelegd wordt. Bedankt Ramon en Loes voor de fijne samenwerking, het meedenken en het maken van een heldere en professionele animatievideo!
Referentie Aon voor EVA Explainer Video Agency - Eveline van Scherpenzeel

Eveline van Scherpenzeel

Marketing & Contentstrategie - Aon

Hulp nodig of heb je vragen?

Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Telefoon
Email
WhatsApp