Meer conversie met video: hengel klanten binnen

Het liefst hengel je jouw potentiële klanten zo snel mogelijk binnenboord om vervolgens samen verder te varen. Is dit converteren van leads bij jou al een automatisch proces of zwemmen zij oneindig om je bedrijfsboot heen?

Om jouw conversie met video te verhogen, moeten potentiële klanten jou eerst kennen. Hoe heb je dit geregeld? Waarschijnlijk ben je met name online aanwezig. Jouw doelgroep komt via je website, social media of advertenties in aanraking met jouw bedrijf en oordeelt direct of het ‘past’.

Je wilt natuurlijk dat deze eerste indruk onuitwisbaar is. Als het oordeel na de kennismaking positief is, dan heeft je lead nog een aantal positieve ervaringen nodig om vervolgens jouw producten te overwegen. Hoe zorg je voor meer conversie in dit proces?

Oftewel: hoe til je jouw klanten over de reling, hup, jouw bedrijfsboot in?

Meer conversie met video: hengel klanten binnen

Hogere conversie met video

Heb je weleens gedacht aan video? Hiermee grijp je de doelgroep bij zijn nekvel. Video is dé scrollstopper voor die eerste indruk, maar is ook een effectief middel voor meer conversie, om klanten je product effectief te laten gebruiken of zelfs om je klanten aan boord te houden.

Waarom? We geven je 5 redenen.

1. Overtuigende kracht van video

‘Text is king, but video is god’. Met teksten word je goed gevonden in Google en zorg je voor een volledige informatievoorziening. Wil je écht overtuigen? Dan gebruik je video. Oké toegegeven: de combinatie is goud. Ons punt: video grijpt de aandacht en door krachtige beelden wordt je boodschap beter onthouden.

2. Show, don’t tell

Hoe weet een klant of jouw merk bij hem/haar past? Vaak wordt dit bepaald aan de hand van de sfeer, het logo en de kleuren van een merk. Secundair kijkt je doelgroep naar de inhoud. Hoe breng je dit het beste over? Volgens ons is een video het meest geschikt. Je kan je video zó vormgeven dat het je merk versterkt.

3. Video is makkelijk

Met makkelijk bedoelen we: je doelgroep hoeft weinig moeite te doen om jouw informatie te consumeren. Een goede video werkt als een scrollstopper en laat je doelgroep daarna comfortabel achterover leunen. Kom maar op met die informatie.  

4. Explainer video’s zijn woest aantrekkelijk

Video is aantrekkelijk. Niet voor niets wordt op vrijwel ieder social media platform tekst ondersteund met een visual of een video. Video is bovendien nog steeds favoriet van het algoritme en wordt dus wijd verspreidt.

5. Video is deelbaar

Video is deelbaar. Voor jezelf en jouw bedrijfskanalen, maar ook zeker voor je doelgroep. Als je waardevolle en unieke informatie deelt, is de kans dat je video door andere accounts gedeeld wordt groot. Je loopt zomaar het risico om viral te gaan. En des te meer bereik, des te meer conversie.

Vind jouw unieke video stijl

De opties van video zijn oneindig. Denk aan een 2D animatie, een hybride video (zoals NOS op 3), interactieve video of ‘gewoon’ een real-life bedrijfsvideo. Welke stijl past bij jouw organisatie? Vind je eigen weg of laat ons jou daarbij helpen.

Zorg voor die onuitwisbare eerste indruk

Wil je dus je conversie verhogen? Dan is video een effectieve manier om jouw potentiële klanten kennis te laten maken met jouw dienst of product. Wij staan voor je klaar om je te helpen bij vragen of om te sparren over jouw unieke videogeluid!

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp