Hoe plaats je een link in je LinkedIn-video? 

Een video trekt de aandacht en is dus dé plek voor een mooie call to action. Als je voorheen de video op social media plaatste, dan moest je deze call to action in de tekst verwerken. Sinds een recente update is dat niet langer nodig voor LinkedIn. Daar plaats je de link nu eenvoudig in de LinkedIn-video zelf. En dat zorgt voor vaart achter je call to action, want de kijker kan meteen naar de pagina waar jij hem of haar wil hebben.  
 
Hoe plaats je zo’n link in je LinkedIn-video? Wij delen het stappenplan. 

LinkedIn-video

Waarom een link in je LinkedIn-video een goed idee is 

Voordat we de stappen met je delen, zetten we eerst even de voordelen voor je op een rij. Een video direct op LinkedIn plaatsen is sowieso een goed idee. Zo’n video wordt door het platform veel beter verspreid dan wanneer je de video in je post verwerkt met een link van YouTube of Vimeo. Als je de video uploadt naar LinkedIn, kan je bovendien gebruik maken van de links in de video. Hierdoor krijg je én extra zichtbaarheid én een mogelijkheid om jouw website of pagina te delen. Dus: meer bezoekers naar je website. 

Door een link in je video te plaatsen, is de kijker eerder geneigd om deze call to action uit te voeren. Stel: je maakt een video waarbij je een product of dienst aanprijst en na de video ziet de kijker dat er meer informatie te vinden is op jouw website. Dan zorgt zo’n link ervoor dat mensen daar meteen mee aan de slag kunnen. Als zij na het kijken eerst nog de post moeten lezen om te zoeken naar de link, dan verlies je kostbare tijd en aandacht. Een kijker gaat namelijk altijd voor gemak. Hoe meer tijd of moeite iets kost, hoe sneller hij/zij weer verder scrolt. Een link in je video is dus een goed idee.  

Voordat je begint 

Op het moment van schrijven (21-2-2023) is het plaatsen van een link in je LinkedIn-video alleen mogelijk via de mobiele app. Helaas is deze functionaliteit nog niet overgewaaid naar de desktop- of webversie. Hou daarom je telefoon in de aanslag, want daar gaan we! 

Kijk je liever een video over het plaatsen van zo’n link? We hebben ook een schermopname gemaakt. Deze vind je onderaan het stappenplan. 

1.     Ga naar ‘Plaatsen’

Op de homepagina van LinkedIn zie je onderin vijf icoontjes: Home, Mijn netwerk, Plaatsen, Meldingen en Vacatures. Voor het plaatsen van een afbeelding of video ga je naar ‘Plaatsen’.

2.     Klik op ‘Video opnemen’

Je bent nu op de plek waar je een bijdrage kan schrijven. Je krijgt op je scherm een aantal opties te zien die je aan je tekst kan toevoegen. Zo kan je hier een foto, video of document toevoegen. Wij willen een bestaande video uploaden. Het voelt onlogisch, maar je moet voor deze stap klikken op ‘Video opnemen’. Geen paniek, je hoeft nu niet je hele video ter plekke op te nemen.

3.     Klik op het icoontje van de afbeelding

Op dit moment staat de camera van je telefoon aan.  Je ziet onderin drie icoontjes: een afbeelding, een videocamera en een fotocamera. Als je op de videocamera klikt, begin je met het opnemen van een video. Als je op de fotocamera klikt, maak je een foto. Met de afbeelding kom je in je galerij terecht.

Let goed op welk icoontje in het midden staat. Is het de rode filmcamera? Dan kom je met het icoontje van de afbeelding in je videogalerij terecht. Staat de blauwe fotocamera in het midden? Dan kom je met het icoontje van de afbeelding in je fotogalerij terecht. Klik dus pas op het icoontje van de afbeelding als de rode filmcamera in het midden staat zoals je hieronder in de screenshot ziet.

4.     Selecteer de video

Je kan nu de gewenste video selecteren. Bij het opnemen of maken van een video heb je soms meerdere versies van dezelfde video. Let bij deze stap goed op dat je de juiste video kiest.

5.     De link in de LinkedIn-video zetten

Als je de video hebt geselecteerd, dan kan je de laatste bewerkingen doen. Met het schaartje onderin maak je de video wat korter en met de T voer je tekst in. Op de derde plaats zie je het icoontje van de link. Deze heb je nodig als je een link in de LinkedIn-video wil zetten. Je kan kiezen uit drie verschillende opties: een externe website, een persoon op LinkedIn en een pagina op LinkedIn. Je kan ook meerdere linkjes toevoegen. Hou er wel rekening mee dat de video ook nog te zien is.

6.     De link van de LinkedIn-video instellen

Stel: je wil naar een pagina van jouw website linken. Je kopieert de link van de pagina en plakt hem bij ‘URL’. Als je hem nu opslaat, zie je (een deel van) de link in je video.

Effectiever is het om een call to action aan je link toe te voegen. Denk hierbij aan ‘Ga naar onze website’ of ‘Klik hier voor meer informatie’. Deze aangepaste tekst kan je toevoegen onder ‘URL’, bij ‘Tekst van link’.

Wil je een link weghalen? Of misschien de tekst aanpassen? Sleep dan de link naar het prullenbakje onder in je scherm. Nu kan je weer een nieuwe link toevoegen.

7.     Staat alles goed?

Als laatste icoontje onderin heb je nog de sticker. Dit betekent dat je stickers kan toevoegen aan je video. Gebruik deze spaarzaam, want voor je het weet staat je scherm vol. Less is more!

Check nog even een laatste keer of alles goed staat. Heb je de juiste video geselecteerd? Werkt het geluid? Werkt de link die je hebt geplaatst? En staat deze op de goede plek? Als je dit lijstje hebt afgevinkt, kan je verder. Klik hiervoor op ‘Volgende’.

8.     Je LinkedIn-video met link plaatsen

Als laatste wil je een korte tekst voor bij je video. Waarom zou de kijker jouw video écht moeten zien? Je kan de call to action uit je video ook herhalen in de tekst. Zo is het ook voor niet-kijkers duidelijk wat er in de video wordt gevraagd.

Bekijk hier een schermopname van hoe je stap voor stap een link aan je LinkedIn video toevoegt.

Een professionele video met EVA

Je weet nu hoe je een link in je LinkedIn-video zet. Het is een effectieve manier om mensen op te roepen om na het kijken direct in actie te komen. Nu rest nog het maken van de video voor op LinkedIn. Heb je behoefte aan hulp bij het maken van zo’n video? Bekijk dan op deze pagina wat EVA voor jou kan betekenen.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

AI hybride video - presentator en animaties - EVA Explainer Video Agency

Hybride video’s met AI presentator

Hybride video’s met presentator en toegevoegde animaties zijn, sinds de NOSop3 explainers, steeds populairder geworden. Binnen EVA Explainer Video Agency merken we dat ook aan de vele aanvragen die wij voor ons Hybride video’s, gebaseerd op de NOSop3 explainers, krijgen. Hybride video’s zijn echter tijdrovend om te maken. Geen probleem voor kortere videoprojecten tot 10-15 minuten, maar voor lange video’s kan dit om deze reden te kostbaar worden. Hier zijn AI hybride video’s de oplossing voor!

Lees meer »

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp