Klantretentie met behulp van video

Wist je dat… Je beter kan focussen op het behouden van je klanten, in plaats van het werven van nieuwe leads? Het vinden en binden van een nieuwe klant kost maar liefst 6 tot 10 keer zoveel energie en geld, dan het behouden van een huidige klant. Klantretentie, bijvoorbeeld door middel van video, is in veel gevallen dus een stuk waardevoller dan acquisitie.

Retentiemarketing gaat verder dan het vasthouden van je bestaande klanten. Het gaat om het verhogen van hun klantwaarde en het creëren van ambassadeurs. Zo zorg je niet alleen dat zij een herhaalaankoop doen, maar ook meer besteden én jouw organisatie bij anderen aanraden. En dat zorgt weer voor nieuwe klanten. Retentiemarketing is dus eigenlijk behoud van klanten en acquisitie in 1.

Food for thought: klantretentie in 2022

Loyaliteit en ambassadeurschap van klanten

Als voorbeeld gebruiken we graag Coolblue. Zij hebben als slogan: alles voor een glimlach. De focus ligt volledig op loyaliteit en ambassadeurschap van hun klanten. Ze hebben zelfs een directeur klanttevredenheid. En met deze strategie weten ze al 10 jaar hun omzet jaarlijks te verdubbelen.

Naast een prettige website, navigatie en tools om het ideale product te vinden, heeft Coolblue ook na de aankoop een goede service. Vragen worden snel en begripvol beantwoord, je wordt op de hoogte gehouden van je bezorging en bovendien biedt Coolblue artikelen en (instructie-)video’s om je product nog beter te leren kennen.

Video voor klantretentie

Vooral de instructievideo’s van Coolblue zorgen voor veel meerwaarde ten opzichte van de concurrenten. Volgens onderzoek van Hubspot kijkt 72% van de internetgebruikers het liefst video om over een product of dienst te leren.

Coolblue doet dit bijvoorbeeld bij camera’s. Daar kan je natuurlijk nog veel meer items bij aanschaffen dan alleen de ‘kale’ camera. Met handige instructievideo’s wordt je op weg geholpen om een échte fotograaf te worden. En als het eenmaal lukt, word je natuurlijk hongerig en wil je ook andere lenzen en een tas om de camera in mee te nemen.

Zorg dat het product gebruikt wordt

Ook bij softwareproducten en andere complexere producten en diensten worden vaak video’s ingezet voor retentie. Klanten die een gekocht product ook daadwerkelijk intensief en succesvol inzetten, zullen namelijk eerder klant blijven en een vervolgaankoop doen, dan klanten die hun aankoop vergeten of er frustratie aan overhouden.

Die visie passen we ook toe voor klanten met complexe producten en diensten. Door middel van explainer video’s verduidelijken we hun aanbod voor klanten. Voor Riskchanger hebben we bijvoorbeeld meerdere onderwerpen in één interactieve animatievideo verwerkt, dat zowel nieuwe klanten als bestaande klanten aanspreekt en verder helpt in hun (aankoop-)proces.

Lees ook: interactieve video zuigt de kijker jouw merk in

Zet jij al in op klantretentie?

EVA Explainer Video Agency maakt effectieve video’s die de klanttevredenheid vergroot. Samen met jou kijken wij naar de vraag, wensen en obstakels van je klanten. Hoe kunnen we dit oplossen met gerichte videocontent? Ons team staat hierbij klaar om jou te adviseren!

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp