Jouw sales verhogen met een animatievideo

Natuurlijk ben jij op zoek naar manieren om jouw sales te verhogen. Ongetwijfeld heb je al gehoord over de kracht van video voor jouw marketing en sales. Zo niet: lees hier ons blog bericht over concrete resultaten van een animatievideo voor jouw bedrijf.

In dit artikel vertellen we je wat animatievideo’s voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Wat zijn de voordelen? Wat voor video’s kun je gebruiken? En waar moet je op letten bij het laten maken van een video?

De voordelen van een animatievideo

Een animatievideo is voor ieder bedrijf in elke branche

Het maakt niet uit in welke branche of sector jouw bedrijf zich bevindt. Een animatievideo werkt voor elk bedrijf in elke branche. Iedereen heeft producten of diensten uit te leggen aan mensen. Dit zorgt ervoor dat een animatie explainer video altijd een goede en klantgerichte keuze is.

Een animatievideo laat de producten in actie zien

Het liefst wil de klant een product in actie zien voordat het wordt aangeschaft. Nu is dit bijvoorbeeld bij software producten wat lastiger. De enige manier waarop klanten de producten echt kunnen zien is door ze aan te schaffen en te proberen. Met een animatievideo is het mogelijk om jouw softwareproduct tóch in beeld te brengen. We gebruiken hier vaak een combinatie van animaties en screenshots of schermopnamen voor. Hierdoor krijgt de potentiële klant direct een idee van wat ze kunnen verwachten van het product, met als gevolg meer verkopen.

Een animatievideo is SEO proof

Door de grote hoeveelheid soortgelijke bedrijven en ondernemingen is het lastig om online op te vallen. Als je jouw verkoopcijfers wilt verhogen dan zal je moeten denken aan de SEO waarde van jouw website. SEO staat voor Search Engine Optimisation. Dit houdt in dat met verschillende technieken de vindbaarheid van jouw website geoptimaliseerd wordt en jouw site goed vindbaar zal zijn op het internet – denk hiervoor vooral aan de plaats van jouw website binnen de Google zoekresultaten.

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat websites met een video ruim 5 minuten langer bekeken worden dan websites zonder video? Iets wat Google erg fijn vindt. Dit maakt video dé toevoeging als je jouw website beter vindbaar wilt maken onder je doelgroep om zo je sales te verhogen!

Een animatievideo zorgt voor meer conversie

Het gebruik van een animatievideo zal er daarnaast voor zorgen dat de conversie op jouw website toeneemt. Volgens Unbounce zorgt een video ervoor dat de conversie toeneemt tot wel 80%. Dit komt voornamelijk door het feit dat de video’s de aandacht van de kijker trekken en dat deze een gevoel van vertrouwen meegeven aan de bezoekers van de site. Op die manier voelen jouw potentiële klanten zich een stuk prettiger op de website, met als gevolg dat ze eerder een aankoop zullen doen of contact met je opnemen.

Daarnaast zijn jouw klanten mensen, en mensen zijn over het algemeen lui. Ze kijken daarom liever een video dan dat ze jouw website teksten moeten lezen.

Welke type video’s kun je gebruiken

Als het aankomt op het gebruik van een animatievideo zijn er meer dan genoeg verschillende soorten of types waar je uit kunt kiezen. We hebben er hieronder een aantal voor je op een rij gezet.

Tutorial video’s

Tutorial of demo video’s zijn geweldig als je software of een app wilt promoten en uitleggen. Ze stellen je in staat om de exacte kenmerken van je app of software te laten zien door middel van een op het scherm opgenomen demonstratie. Dit is perfect voor de nieuwe gebruikers, mensen leren nu eenmaal graag via video. Sterker nog, 96% van de mensen geeft aan dat ze een explainer video hebben bekeken om meer te weten te komen over een product of dienst. Ideaal als je de klant een beetje bij wilt scholen.

Interactieve video’s

Interactieve video’s zorgen ervoor dat jouw klant niet alleen maar statisch naar jouw video kijkt, maar hier ook mee kan interacteren. Denk aan een persoonlijke route door jouw video, het invullen van formulieren rechtstreeks in de video of het toevoegen van klikbare buttons. Interactiviteit toevoegen aan jouw video zorgt ervoor dat deze 32% effectiever zal zijn dan normale video’s.

Video’s voor jouw (nieuwe) klanten

Video’s zijn geweldig voor het werven van nieuwe klanten, maar ze kunnen ook gebruikt worden om iets te bieden aan de reeds bestaande klanten. Nadat een klant iets heeft gekocht op jouw site kun je ervoor kiezen om een videoboodschap mee te sturen met bijvoorbeeld de bevestigingsmail waarin het proces verder wordt uitgelegd. Een bedrijf dat dit ontzettend goed weet te doen is Coolblue. Zij maken veel gebruik van video’s voor de marketing.

De beste tips voor het gebruik van video

Nu je weet wat de voordelen zijn van het gebruik van een animatievideo en welke type video’s er allemaal te vinden zijn, is het tijd om te kijken naar de beste tips voor het laten maken van de animatievideo.

Kies de juiste lengte

Wij raden altijd aan de video zo kort mogelijk te houden maar wel alles te vertellen wat je wilt vertellen. De opbouw van de video is hierin erg belangrijk. Door gebruik te maken van de ‘Probleem – Oplossing – Uitleg – Actie’ structuur zorgen we er altijd voor dat we beginnen met het probleem van jouw klant inzichtelijk te maken. Dit zorgt voor een Lock-in in de video, een klant die namelijk een probleem heeft en dit probleem herkent in de eerste seconden van een video zal absoluut geneigd zijn de video af te willen kijken voor de oplossing. De meeste video’s die wij maken zijn rond de 1,5 minuut. Dat is volgens ons dan ook de ideale lengte voor een commerciële video die jouw sales zal helpen toenemen. Al verschilt dit wel per casus uiteraard en in welk stadium van de sales cyclus de kijker van de video zich bevindt. Een bestaande klant in een B2B omgeving die net een product heeft aangeschaft, zal een veel langere spanningsboog hebben dan een toevallige passant op je website die via je advertentie voor het eerst op je website terecht is gekomen en jouw video ziet.

Zet jouw video op YouTube / Vimeo

Door je video op YouTube of Vimeo te zetten zorg je zelf ook dat je video vindbaar zal zijn in zoekmachines. Gratis exposure, dus altijd doen. Zorg ook altijd voor een linkje naar je website in de opmerkingen van jouw video op deze platformen.

Optimaliseer jouw video

Aangezien er op YouTube en Vimeo al miljoenen filmpjes bestaan, is het van belang dat je de competitie aangaat met de andere video’s die jouw doelgroepen kunnen aanspreken. Je kunt op verschillende manieren jouw video optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van de juiste keywords. Dit zijn zoekwoorden van jouw klanten waar jij op gevonden wilt worden. Denk daarnaast ook aan het selecteren van een goede thumbnail voor jouw video. Dit is het eerste beeld dat getoond wordt voordat jouw video aangeklikt wordt. Deze is belangrijk en moet de interesse wekken.

Zorg ook voor een goede beschrijving van de video waarin je de zoekwoorden weer terug laat komen. Ook kun je hierin jouw website URL verwerken, zodat de kijker direct door kan klikken naar jouw website. Wij helpen onze klanten hier altijd graag mee na oplevering van de video.

Maak het makkelijk voor mensen om je video te delen

Een video delen is een uitstekende manier om de boodschap aan nog meer mensen over te brengen. Echter zien we nog altijd dat sommige bedrijven de video’s op slot zetten. Hierdoor kan deze niet gedeeld worden. Dit is natuurlijk verre van handig, zo loop je namelijk een heleboel promotie mis. Zorg er dus voor dat jouw video op alle mogelijke soorten sociale media gedeeld kan worden. Dit verschaft veel betere resultaten.

Kies voor een professioneel animatievideo bedrijf en betaal niet te veel voor jouw video

Traditionele animatievideo productiebedrijven rekenen hoge kosten voor hun diensten. Dat is begrijpelijk, omdat deze bedrijven elke scène van hun video’s zelf tekenen en animeren. Dit ziet er vaak prachtig uit en is leuk voor grote bedrijven die een groot budget te besteden hebben.

Maar start-ups en het MKB kunnen zich deze bedragen niet veroorloven. Het gaat uiteindelijk om het verhaal en de boodschap van jouw animatievideo. Of het poppetje in de video voor jouw bedrijf getekend is of dat deze al bestond zal jouw klanten een zorg zijn…

EVA Explainer Video Agency is in 2016 opgericht om hoge kwaliteit animatievideo’s te creëren voor elk budget. Bekijk onze video’s en tarieven eenvoudig hier op de website en neem contact met ons op voor meer informatie.

Jouw eigen animatievideo is eindelijk betaalbaar.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp