Interne communicatie met explainer video’s

Iedere organisatie zal dit herkennen. Je hebt een belangrijke interne communicatie boodschap die je met medewerkers wilt delen. Je wilt natuurlijk dat deze interne communicatie goed overkomt bij de medewerkers.

Om dit voor elkaar te krijgen zullen de medewerkers echter eerst de boodschap überhaupt moeten lezen. Uit onderzoek van Forrester Research blijkt dat de kans dat een medewerker een interne communicatie explainer video bekijkt 75% groter is dan dat hij of zij een e-mail of stuk tekst leest. Dit maakt video voor interne communicatie het perfecte middel, als je tenminste wilt dat je boodschap de medewerkers écht bereikt ?.

Een interne communicatie explainer video kan verschillende doelen hebben. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om interne verandertrajecten of de strategie of visie te communiceren. Maar daarnaast is een interne video ook het perfecte middel voor HR communicaties, het communiceren van een nieuwe tool of om nieuwe medewerkers op weg te helpen bij het onboarding proces. In dit blog zullen we de verschillende interne communicatie video mogelijkheden per onderwerp kort toelichten.

Interne communicatie met explainer video - EVA Explainer Video Agency

Communiceren interne verandertrajecten

Interne verandertrajecten kunnen veel onzekerheid bij werknemers veroorzaken. Dit is met name het geval bij een gebrekkige communicatie over de veranderingen, waardoor werknemers niet weten waar zij aan toe zijn. Ongeacht de aard en omvang van de verandering, is het dus van extreem belang dat hier helder over gecommuniceerd wordt. Het doel van interne communicatie omtrent verandertrajecten is dat werknemers begrijpen hoe deze verandering hun dagelijkse werkzaamheden zal beïnvloeden en wat hen te wachten staat.

Een explainer video is een heel geschikt middel om dergelijke verandertrajecten intern te communiceren. Het biedt namelijk de mogelijkheid om de veranderingen op een duidelijke én leuke manier te communiceren. Mocht het toch te snel gaan voor de werknemer, dan kan deze de explainer video nog eens naspelen. Daarnaast geeft een explainer video bedrijven de mogelijkheid om verandertrajecten op een uniforme wijze intern te communiceren. Hierdoor hebben alle werknemers tegelijkertijd beschikking tot exact dezelfde informatie. Zo is het voor jouw personeel duidelijk wat er gaat veranderen en staan zij er meer open voor, omdat het op een toegankelijke manier is gecommuniceerd.

Interne communicatie strategie en visie

Met name voor grotere bedrijven is het noodzakelijk om ook aandacht te besteden aan de interne marketing. Hierbij kun je denken aan de interne communicatie van de bedrijfsstrategie, -missie en -visie. Zonder een goede interne marketing bestaat het risico dat er een versnipperde cultuur binnen het bedrijf ontstaat en dat de samenhang verloren gaat. En dat wil je natuurlijk niet!

Met een explainer video zorg je ervoor dat de interne communicatie tegelijkertijd en op uniforme wijze plaatsvindt. Dit biedt alle lagen binnen jouw organisatie de mogelijkheid om op de hoogte te zijn van de bedrijfsstrategie, -missie en -visie. En dat allemaal met een aantrekkelijke explainer video van hooguit een paar minuten! Met deze kennis kan iedereen binnen het bedrijf een steentje blijven bijdragen aan het verwezenlijken van de missie en visie van jouw bedrijf.

HR interne communicatie

Het is voor HR afdelingen ontzettend belangrijk om intern met de medewerkers te communiceren over HR-gerelateerde zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beoordelingsproces van begin tot aan het einde van het jaar. Hoe kunnen werknemers persoonlijke doelen stellen en deze bewaken? Welke rol speelt de managerlaag hierin? En via welke kanalen kan een werknemer aankaarten dat iets niet gaat zoals gewenst?

Met een korte, maar pakkende explainer video geef jij antwoord op al deze prangende vragen. Zo is het duidelijk wat er van iedereen wordt verwacht en bestaat er geen onduidelijkheid over de HR-processen binnen het bedrijf. Dit zorgt voor stabiliteit en behoud van tevredenheid onder de werknemers binnen jouw bedrijf.

Interne communicatie nieuwe tool of software

Een nieuwe commerciële tool of software gelanceerd? Het is niet alleen belangrijk om dit voor de sales naar de buitenwereld toe te communiceren, maar ook dat hier interne communicatie over plaatsvindt. Het is namelijk van essentieel belang voor jouw klantenservice of sales personeel dat zij op de hoogte zijn van het bestaan van jouw nieuwe product. Een explainer video is hier uitermate geschikt voor. Het zorgt er namelijk voor dat jouw personeel op een boeiende en uniforme wijze hiervan op de hoogte wordt gesteld. Doordat de explainer video zowel informatief, als vermakelijk is, wordt de informatie veel sneller opgenomen door jouw personeel. Als er vragen over jouw nieuwe product binnenkomen van potentiële of bestaande klanten, dan kunnen zij deze gemakkelijk en op uniforme wijze beantwoorden.

Daarnaast kunnen er uiteraard ook interne tools of software worden geïntroduceerd om bijvoorbeeld efficiënter of beter samen te werken. Denk hierbij aan een nieuw CRM of medewerkersbeoordelingssysteem. Ook hiervoor is het belangrijk medewerkers zo goed en duidelijk mogelijk te informeren over de (aanstaande) verandering. Een interne communicatie explainer video gaat hierbij helpen.

Onboarding

Interne trainingen zijn een veel voorkomende activiteit binnen de meeste bedrijven in het kader van onboarding. Het is namelijk van belang dat nieuwe werknemers zo snel en efficiënt mogelijk worden ingewerkt binnen het bedrijf. Met een explainer video zorg je ervoor dat de nieuwe aanwinsten binnen jouw bedrijf op een aantrekkelijke manier alle essentiële basisinformatie krijgen voorgeschoteld.

Ten eerste, zorgt dit ervoor dat de nieuwe werknemer direct een sterkere binding krijgt met jouw bedrijf. Ten tweede, bespaart dit de collega’s veel kostbare tijd: de basiskennis is namelijk al via de explainer video verkregen.

Conclusie

Een explainer video is een krachtig middel om effectief intern te communiceren met jouw personeel. Zoals gezegd, kan een explainer video worden ingezet voor interne communicatie omtrent interne verandertrajecten, de bedrijfsstrategie en -visie, HR-gerelateerde zaken, nieuwe tools en onboarding trajecten.

Wil jij dit ook? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op voor meer informatie! We denken graag met je mee.

Veel interne communicatie video trajecten welke wij hebben mogen maken kiezen er ook voor om de interne video interactief / klikbaar te maken. Meer informatie hierover vind je op deze pagina over interactieve video, of neem contact met ons op!

EVA Explainer Video Agency is in 2016 opgericht om hoge kwaliteit animatievideo’s te creëren tegen betaalbare tarieven. Bekijk ons animatievideo portfolio en onze tarieven eenvoudig op de website of neem contact met ons op voor meer informatie.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp