Interactieve video zuigt de kijker jouw merk in

Wat doe je als alle marketinginspanningen niet het gewenste resultaat opleveren? Blijf je meer spenderen in de hoop op betere resultaten? Of is het tijd voor een frisse strategie?

Er wordt steeds meer van bedrijven verwacht. De doelgroep rekent op personalisatie en op wauw-momenten. Interactie met een bedrijf moet een ‘belevenis’ zijn en waarde hebben. Alleen maar ‘zenden’, zoals marketeers jarenlang hebben gedaan met banners, advertenties en reclames, voldoet al lang niet meer.

Focus op belevenis

Denk bij het invullen van de ‘belevenissen’ in je marketingstrategie ook eens aan interactieve video. Je bent vast al bekend met animatievideo en de kracht van deze contentvorm. Interactieve video is de overtreffende trap. Hiermee creëer je een ervaring of zelfs een avontuur, waarin de kijker zelf de hoofdrol speelt. Een echte magneet in het overvolle contentlandschap.

Wat is interactieve video?

Interactieve video wordt niet voor niets steeds populairder. Het zijn dynamische video’s, waarbij de kijker regie krijgt over sommige stappen in de animatie. Door de keuzes die de kijker maakt, neemt de video een andere wending.

De keuze van de kijker ligt natuurlijk altijd bij de maker van de video. Jij bepaalt waar de kijker uit mag kiezen en stuurt hem op deze manier in de ‘juiste’ richting. Je raakt de regie niet kwijt, terwijl je de hem wel het gevoel geeft de regie in handen te hebben. Dit is in animatievideo’s mogelijk met interactieve knoppen, aanklikbare overlays, links en formulieren tijdens de video.

Wat maakt interactieve video succesvol?

Interactie verhoogt betrokkenheid. Je combineert de overtuigende kracht van video, met de activerende kracht van interactie. Als je zelf besluiten maakt, dan wil je ook weten wat de uitkomst is. Kijkers zijn bovendien sneller geneigd om in te gaan op het aanbod na de video. Want wie A zegt…

Daarnaast onthoudt de deelnemer jouw boodschap ook nog eens beter, doordat interactieve video de hersenen prikkelt: horen, zien én doen. Kijkers worden deelnemers en het zal daarom niet verbazen dat het je conversie vergroot.

2 voorbeelden van interactieve video

Met interactieve video zijn de mogelijkheden eindeloos. Creativiteit en een onderscheidende factor zijn belangrijk. Die factoren zijn terug te vinden in deze twee voorbeelden.

1. Interactieve landenkaart van Koffiesupply

Koffiesupply wil haar producten op een strakke en unieke werkwijze onder de aandacht brengen. Het liefst met informatie over de bonen uit verschillende landen. Een video mag natuurlijk niet te lang zijn, waardoor de keuze is gevallen op interactieve video.

In de video is een interactieve wereldkaart verwerkt, waarop de kijker kan klikken voor meer informatie over koffie en bonen uit een specifiek gebied. Aan het eind van de video is bovendien een bestelknop verwerkt, zodat de kijker direct een proefpakket kan bestellen.

2. Productkeuze in video

Dutch Crowd Security merkte dat haar website goed werd bekeken, maar dat er niet altijd een offerte werd aangevraagd. Is het voor de bezoekers misschien niet helemaal duidelijk wat de diensten inhouden? Deze stap wilde Dutch Crowd Security optimaliseren.

De keuze viel op interactieve animatievideo om alle beveiligingsdiensten duidelijk uit te leggen in één video. Door de video klikbaar te maken, kiest de kijker zelf voor meer informatie over een specifieke dienst. Na elk onderdeel van de video zijn klikbare buttons toegevoegd, waardoor de kijker direct contact op kan nemen.

Interactieve video laten maken?

Wil je tussen al het videogeweld jouw bedrijfsvideo laten opvallen? Ga met ons in gesprek en ontdek vrijblijvend wat interactieve video voor jou kan betekenen..

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp