Hybride video’s met AI presentator

Hybride video’s met presentator en toegevoegde animaties zijn, sinds de NOSop3 explainers, steeds populairder geworden. Binnen EVA Explainer Video Agency merken we dat ook aan de vele aanvragen die wij voor ons Hybride video’s, gebaseerd op de NOSop3 explainers, krijgen. Hybride video’s zijn echter tijdrovend om te maken. Geen probleem voor kortere videoprojecten tot 10-15 minuten, maar voor lange video’s kan dit om deze reden te kostbaar worden.

En toen was daar AI..

Dat AI ons gaat helpen efficiënter te werken is iedereen het inmiddels wel over eens. ChatGPT heeft gezorgd voor een schokgolf waar de meeste organisaties inmiddels de vruchten van plukken. Binnen video heeft AI ook zijn intrede gemaakt, namelijk met AI presentatoren. En wow! Dit ziet er al super echt uit. Natuurlijk zie je nog steeds dat het een AI presentator is, maar voor bepaalde use cases, daarover later in dit artikel meer, is dit echt een hele goede oplossing.

Bekijk hier een voorbeeld van een AI presentator met toegevoegde animaties.

Wat zijn AI Presentatoren?

AI-presentatoren zijn virtuele hosts die kijkers door een video kunnen leiden en een concept op een duidelijke en beknopte manier kunnen uitleggen. Er zijn op het moment van schrijven al ruim 60 verschillende avatars waar je uit kunt kiezen en zo kan er altijd een presentator worden gekozen die overeenkomt met de uitstraling van jouw organisatie.

De Voice-overs zijn door AI te genereren of kunnen we door een ‘echte’ voice-over professional laten inspreken en vervolgens laten uitspreken door de AI presentatoren. Door deze manier van werken kun je ook de tone-of-voice van jouw organisatie goed waarborgen.

Toevoegen animaties aan AI video’s

Nadat de AI presentator of presentatrice zijn of haar werk heeft gedaan, gaan we de animaties toevoegen aan de opnames. Hiermee gaan we het verhaal in de video visueel ondersteunen waardoor de boodschap beter blijft hangen bij de video kijker. Het niveau en de mate van animaties kan per videoproject verschillen. Voor de ene video werkt het goed om veel animaties toe te voegen, terwijl bij een andere video juist af en toe een animatie voldoende is. Hierom hebben we het toevoegen van animaties in 3 pakketten opgedeeld met andere tarieven. Eenvoudig, gemiddeld en uitgebreid. Meer informatie hierover vind je op de AI hybride video pagina op de website.

AI hybride video use-cases

AI Veiligheidsinstructievideo’s

Veiligheid op de werkvloer is ontzettend belangrijk en 1 van de belangrijkste pijlers voor onder andere maakbedrijven. Veiligheidsinstructievideo’s zijn meestal langere video’s en vaak zijn er ook meerdere onderwerpen waar een video over gemaakt moet worden. Door AI hybride video’s in te zetten als veiligheidsinstructievideo’s zorg je dat de boodschap veel beter blijft hangen bij de doelgroep met als uiteindelijk doel de veiligheid op de werkvloer te verbeteren.

AI Trainingsvideo’s

Video content voor het trainen van personeel is een hele goede manier om collega’s op te leiden of up-to-date te houden van nieuwe ontwikkelingen. Neem bijvoorbeeld Healthcare organisaties waar personeel vaak uitvoerig wordt getraind op het gebied van medische procedures of patiëntenzorg. Of denk aan algemenere HR instructies. Al deze voorbeelden zijn vaak langere video’s waardoor hybride video’s met AI presentator een perfecte oplossing zijn.

AI Onboardingvideo’s

Voor nieuwe werknemers is de on-boarding periode super belangrijk maar kan deze tegelijkertijd ook overweldigend zijn. Veel nieuwe informatie komt er op je af en alles direct onthouden is een utopie. Onboardingvideo’s kunnen de nieuwe werknemers ontzettend helpen om de informatie gestructureerd terug te kijken. Door de hoeveelheid aan informatie, en dus video’s, is dit een perfecte use-case voor AI Hybride video’s eventueel in combinatie met interactieve video.

AI Hybride video’s: efficiënt en schaalbaar

AI hybride video’s zijn een betaalbare en efficiënte oplossing om langere hybride video’s mee te produceren. De dure en tijdrovende opnamedagen in de green screen studio kunnen volledig worden geschrapt en vervangen door een AI presentator naar keuze. Een van de belangrijkste voordelen van AI hybride video’s is daarmee de schaalbaarheid. Ze kunnen snel worden gemaakt, waardoor ze ideaal zijn voor organisaties die veel hybride video’s willen inzetten.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op en we denken graag mee!

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp