Hoe plaats ik hoofdstukken in mijn YouTube video

Je herkent het vast wel. Je wilt een specifiek onderdeel in een YouTube-video terugkijken, maar na eindeloos scrollen heb je het fragment nog niet teruggevonden. Uiteindelijk bekijk je de volledige video nóg maar een keer. Frustrerend en sinds kort niet meer nodig! YouTube heeft namelijk de functie ‘hoofdstukken’ geïntroduceerd en in dit artikel leggen we je uit hoe je deze hoofdstukken in je YouTube video plaatst.

Hoe dit werkt?
Je kunt nu tags plaatsen in je video op YouTube. Op die manier kan de kijker direct naar een specifiek deel van de video springen. Zeker bij langere video’s, waarin je verschillende onderwerpen behandelt kan dit erg handig zijn. Moeilijk is het niet, maar je moet het net even weten. We leggen je uit hoe het werkt en voorzien je van een aantal tips.

Hoofdstukken in een video zorgen voor structuur voor de maker én praktisch voor de kijker. Voor onze klanten voegen we al langer hoofdstukken toe aan video’s middels onze interactieve video feature. Meer informatie over interactieve video vind je via de link of lees hier het artikel: Interactieve video zuigt de kijker jouw merk in

Navigatie in een video

Wil jij je kijker een optimale ervaring meegeven, inclusief de vrijheid om bepaalde stukken van de video over te slaan? Voeg dan hoofdstukken toe. De functie, die tot nu toe alleen YouTube heeft, maakt het voor de kijker mogelijk om naar dát deel van de inhoud te navigeren dat hem interesseert met slechts één klik op de knop.

Een ander voordeel van de hoofdstukkenindeling is dat de video beter vindbaar is. Dit is een gunstig gevolg van de vele zoekwoorden die je in de beschrijving verwerkt. We leggen je eerst uit hoe je in een video met hoofdstukken navigeert en daarna hoe je het zelf toepast.
Navigeren kan op 2 manieren:

1. De progressbar

Je kan gemakkelijk naar een ander deel van de video springen door op de progressbar te klikken. De naam van het deel van de video waar je met de muis overheen gaat wordt zichtbaar, zodat je precies weet waar je naartoe navigeert. Klik op het blokje om dat onderdeel te bekijken.

Hoofdstukken-aan-YouTube-video-toevoegen-EVA-Explainer-Video-Agency

2. De omschrijving

Je kan ook navigeren in de video door in de beschrijving op de verschillende tijden te klikken. Zodra je op een blauwe tag klikt, springt de video naar dat specifieke deel.

Hoofdstukken-aan-YouTube-video-toevoegen-de omschrijving-EVA-Explainer-Video-Agency

Een video is een effectieve manier om jouw doelgroep van informatie te voorzien, te entertainen of te motiveren. Door de video van hoofdstuktags te voorzien, geef je een beter beeld van de inhoud, wat de interesse van de doelgroep kan wekken.

Wil je weten welke voordelen een video nog meer heeft? Lees hiervoor de blog: ‘Succes van explainer video’s onderzocht!

In 4 stappen hoofdstukken toevoegen aan jouw YouTube video

Stap 1

Hoofdstuktags toevoegen aan jouw video kost je weinig moeite. Stap 1 is voor jezelf een lijstje maken met de tijden van de verschillende hoofdstukken.

Stap 2

Om de hoofdstukken in stap 2 vervolgens in te voeren, klik je op het potloodje ‘details’ van de video waarin je de tags wilt toevoegen. Zie hieronder waar je deze optie precies kunt vinden.

Hoofdstukken-aan-YouTube-video-toevoegen-3-EVA-Explainer-Video-Agency

Stap 3

In stap 3 voeg je de verschillende tijden met de titels toe aan de beschrijving. Doe dit op onderstaande manier, waarin je eerst het tijdstip aangeeft wanneer het betreffende hoofdstuk begin. Vervolgens zet je daarachter de titel van het hoofdstuk.

Hoofdstukken-aan-YouTube-video-toevoegen-4-EVA-Explainer-Video-Agency

Stap 4

Sla je wijzigingen op en controleer vervolgens altijd nog even of je hoofdstukken goed staan.

Hoofdstukken-aan-YouTube-video-toevoegen-5-EVA-Explainer-Video-Agency

Laatste tips voordat je hoofdstukken gaat toevoegen aan je YouTube video

Er zijn een aantal aandachtspunten voordat je jouw video met hoofdstuktags upload. Het zijn slechts 3 kleine punten, maar zonder deze tips werkt het simpelweg niet!

  1. Als je gebruik wilt maken van videohoofdstukken, moet het eerste tijdstempel in je lijst beginnen met 00:00.
  2. Je video moet ten minste drie tijdstempels hebben.
  3. Elke tijdstempel moet minimaal tien seconden duren.

Conclusie

Hoofdstukken toevoegen aan jouw YouTube video is makkelijk en zorgt voor betere vindbaarheid en meer gebruikersgemak. De kijker kan zelf bepalen welk deel van de video hij wil zien door te navigeren via de progressbar of de omschrijving.
Meer weten over video’s, marketing of interesse in een betaalbare animatievideo? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen je graag!
Je kan ons bereiken op 020 261 2489, stuur een mailtje aan eva@explainervideoagency.nl of vul via de button hieronder ons contactformulier in.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

AI hybride video - presentator en animaties - EVA Explainer Video Agency

Hybride video’s met AI presentator

Hybride video’s met presentator en toegevoegde animaties zijn, sinds de NOSop3 explainers, steeds populairder geworden. Binnen EVA Explainer Video Agency merken we dat ook aan de vele aanvragen die wij voor ons Hybride video’s, gebaseerd op de NOSop3 explainers, krijgen. Hybride video’s zijn echter tijdrovend om te maken. Geen probleem voor kortere videoprojecten tot 10-15 minuten, maar voor lange video’s kan dit om deze reden te kostbaar worden. Hier zijn AI hybride video’s de oplossing voor!

Lees meer »

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp