Het gebruik van Explainer Video’s op beurzen en zakelijke events

Beurzen en zakelijke evenementen zijn cruciale momenten voor bedrijven om zich te onderscheiden, nieuwe connecties te maken en bestaande relaties te versterken. Maar in de drukte van de menigte en tussen de stands van je concurrentie is het van cruciaal belang om op te vallen.

Maar hoe doe je dit op een slimme manier? En als je dan de aandacht hebt, hoe laat je dan een blijvende indruk achter? Je voelt hem vast al aankomen: maak hiervoor gebruik van de kracht van explainer video’s.

Voorbeeld van een explainer video voor een beurs of zakelijk evenement

De kracht van explainer video’s op beurzen en zakelijke events

Stopping power van video

Bewegend beeld heeft een grote aantrekkingskracht. Denk maar aan een verjaardagsfeestje waar de tv plotseling aan gaat; iedereen richt automatisch zijn aandacht op het scherm. Hetzelfde geldt voor potentiële klanten die langslopen bij jouw beursstand waar een explainer video speelt. De video heeft ‘stopping power’ en zorgt er zo voor dat jij een perfecte ingang hebt om de conversatie aan te gaan.

Een explainer video is een krachtige opening, de drempel voor een gesprek met potentiële klanten wordt verlaagd en door de video strategisch in te zetten op jouw beurstand, zorg je voor een goede eerste indruk.

Tijd is kostbaar

In een omgeving waar tijd kostbaar is en de aandachtsspanne van het publiek kort, is het cruciaal om je boodschap snel en effectief over te brengen. In slechts enkele minuten kan een explainer video een schat aan informatie presenteren op een manier die de aandacht van je publiek vasthoudt en hun begrip vergroot.

Terwijl presentaties of mondelinge uitleg vaak te langdradig kunnen zijn en het risico lopen om de aandacht van het publiek te verliezen, biedt een explainer video een boeiende en visuele manier om je boodschap te communiceren.

Meertalige communicatie

Beurzen trekken vaak internationaal publiek aan. Explainer video’s kunnen dusdanig visueel worden gemaakt dat je zonder geluid, tekst of taal de mogelijkheid hebt om je boodschap effectief over te brengen naar een divers publiek, ongeacht hun moedertaal.

Leadgeneratie met interactieve video’s

Explainer video’s kunnen niet alleen informeren, maar ook inspireren tot actie. Door het gebruik van overtuigende visuele elementen en een duidelijke call-to-action kunnen explainer video’s deelnemers aanmoedigen om verdere stappen te ondernemen, zoals het aanvragen van meer informatie, het bijwonen van een demo of het maken van een aankoop. Mooie extra functionaliteit die we kunnen toevoegen is interactieve video. Zo kun je jouw publiek laten interacteren met de video content en het ook als lead generatie tool inzetten.

De beurs is klaar, wat nu?

Na een succesvol evenement is het belangrijk om contact te houden met jouw doelgroep. Een goede manier om dit te doen is door een explainer video met ze te delen. Hierdoor kunnen mensen de informatie bekijken en dit eventueel delen met andere beslissers binnen hun eigen organisatie.

Conclusie

Ben je op zoek naar een effectieve manier om je boodschap over te brengen op beurzen en zakelijke evenementen? Bij EVA Explainer Video Agency staan we klaar om je te helpen! Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe onze explainer video’s jou kunnen helpen om je doelgroep te boeien, betrekken en overtuigen tijdens je volgende evenement.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp