Explainer video’s voor verzekeraars: wat heb je eraan en waar begin je?

Als verzekeraar is het van belang om complexe verzekeringsconcepten op een eenvoudige en toegankelijke manier aan je klanten uit te leggen. Verzekeringen kunnen vaak ingewikkeld zijn, met allerlei termen, voorwaarden en dekkingen (of juist niet) waar niet iedereen bekend mee is. Daarom is het cruciaal om deze complexe materie op een begrijpelijke manier te communiceren, zodat klanten goed geïnformeerde beslissingen kunnen nemen over hun verzekeringsbehoeften (en jij als verzekeraar meer verzekeringen kunt verkopen).

Voorbeeld van een explainer video voor een verzekeraar.

Het belang van explainer video’s voor verzekeraars

Als verzekeraar is het cruciaal om complexe verzekeringsconcepten begrijpelijk te maken voor klanten. Explainer video’s bieden een effectieve oplossing, waardoor verzekeringsproducten en -diensten helder en visueel aantrekkelijk kunnen worden uitgelegd.

Een belangrijke reden voor de effectiviteit van explainer video’s in de verzekeringssector is het concept van dual coding. Dual coding houdt in dat informatie zowel visueel als verbaal wordt gepresenteerd, waardoor verschillende delen van de hersenen worden geactiveerd en begrip en retentie worden vergroot. In een branche waar verzekeringsjargon en technische details vaak voorkomen, kunnen explainer video’s deze informatie visueel verduidelijken terwijl ze tegelijkertijd mondeling worden uitgelegd. Dit maakt het voor zowel klanten als medewerkers gemakkelijker om de informatie te begrijpen en toe te passen, wat leidt tot betere besluitvorming, verhoogde klanttevredenheid en verbeterde communicatie binnen de verzekeringssector.

Use cases van explainer video’s voor verzekeraars

Uitleg over polisvoorwaarden

Verzekeringspolissen kunnen vaak complexe juridische taal bevatten die voor klanten moeilijk te begrijpen is. Explainer video’s kunnen worden gebruikt om belangrijke polisvoorwaarden en -bepalingen op een eenvoudige en duidelijke manier uit te leggen, waardoor klanten een beter inzicht krijgen in hun dekking en verplichtingen.

Voorbeeld van een explainer video voor verzekeraars - EVA

Schadeclaims proces

Het indienen van een schadeclaim kan voor klanten een verwarrend proces zijn. Explainer video’s kunnen stapsgewijs het schadeclaim proces uitleggen, inclusief wat er van de klant wordt verwacht, welke documenten nodig zijn en hoe lang het proces kan duren. Dit kan klanten helpen om het proces beter te begrijpen en om hen gerust te stellen tijdens moeilijke tijden.

Risicobeheeradvies

Verzekeraars kunnen explainer video’s gebruiken om klanten te informeren over risicobeheerpraktijken en preventieve maatregelen die ze kunnen nemen om hun eigendommen en activa te beschermen. Deze video’s kunnen praktische tips en adviezen bevatten over onderwerpen als brandveiligheid, diefstalpreventie en risicovermindering.

Klantenservice en ondersteuning

Explainer video’s kunnen worden ingezet als een bron van zelfbedieningsondersteuning voor klanten. Deze video’s kunnen antwoorden bieden op veel gestelde vragen over verzekeringsproducten, claims, facturering en meer, waardoor klanten snel en gemakkelijk antwoorden kunnen vinden op hun vragen.

Introductie van nieuwe verzekeringsproducten

Explainer video’s kunnen worden gebruikt om nieuwe verzekeringsproducten te introduceren aan klanten. Deze video’s kunnen de belangrijkste kenmerken en voordelen van het nieuwe product uitleggen op een beknopte en aansprekende manier, waardoor klanten beter geïnformeerd zijn bij het nemen van beslissingen over hun verzekeringen.

Animatie explainer video voor Atradius ter introductie van nieuw verzekeringsproduct

Inclusiviteit in explainer video’s

Inclusiviteit is van essentieel belang voor verzekeraars, ook in hun explainer video’s. Door diversiteit en inclusie te omarmen in deze video’s kunnen verzekeraars niet alleen een breder publiek aanspreken, maar ook een positieve impact hebben op hun reputatie en merkimago. Dit kan worden bereikt door het gebruik van diverse personages en situaties in de video’s, waarbij verschillende etnische achtergronden, leeftijden, geslachten en lichamelijke kenmerken worden vertegenwoordigd.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor taal en toegankelijkheid in explainer video’s. Het gebruik van eenvoudige taal en het toevoegen van ondertiteling of meertalige opties zorgt ervoor dat de boodschap voor iedereen begrijpelijk is. Door onderwerpen aan te pakken die relevant zijn voor diverse doelgroepen, kunnen verzekeraars laten zien dat ze rekening houden met de unieke behoeften en uitdagingen van verschillende gemeenschappen, wat kan leiden tot een grotere betrokkenheid en vertrouwen bij een breder publiek.

En wat nu?

Het eerste wat je als verzekeraar kunt doen, is een grondige analyse maken van je communicatiebehoeften en doelstellingen. Welke informatie moet worden gecommuniceerd? Aan wie? En met welk doel? Het beantwoorden van deze vragen zal helpen bij het bepalen van de juiste inhoud, de boodschap en de belangen van het bedrijf voor de explainer video’s.

EVA staat klaar om verzekeraars te begeleiden door het hele proces, vanaf de eerste brainstormsessie tot het moment waarop jullie explainer video online komt. Door samen te werken met EVA kan de boodschap helder en doeltreffend worden overgebracht, wat resulteert in een effectieve communicatiestrategie voor de verzekeringssector.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp