Explainer video’s voor E-learning en training wat heb je eraan en waar begin je?

E-learnings en trainingen anno nu worden steeds digitaler en zijn daarmee continue in verandering. Het creëren van boeiende en effectieve leermiddelen is essentieel voor het succes van jouw educatieve programma’s. Explainer video’s kunnen hierin een krachtig hulpmiddel zijn.

In dit artikel gaan we dieper in op de waarde van explainer video’s voor e-learning en trainingen.


Het belang van explainer video’s binnen E-learnings en trainingen

Als aanbieder van E-learning en trainingen is het van cruciaal belang om complexe concepten op een begrijpelijke manier over te brengen aan zowel medewerkers als klanten. Explainer video’s bieden een effectieve oplossing om producten en diensten helder en visueel aantrekkelijk uit te leggen.

Een belangrijke reden voor de effectiviteit van explainer video’s binnen onze branche is het concept van dual coding. Dual coding betekent dat informatie zowel visueel als verbaal wordt gepresenteerd, waardoor verschillende delen van de hersenen worden geactiveerd en begrip en retentie worden vergroot. In een sector waar jargon en technische details vaak voorkomen, kunnen explainer video’s deze informatie visueel verhelderen terwijl ze tegelijkertijd mondeling worden toegelicht. Dit maakt het voor zowel klanten als medewerkers gemakkelijker om de informatie te begrijpen en toe te passen, wat resulteert in verbeterde besluitvorming, verhoogde tevredenheid van klanten en betere communicatie binnen de E-learning en trainingsbranche.

Use cases van explainer video’s voor bedrijven die E-learning en trainingen aanbieden

Instructievideo’s

Voor complexe onderwerpen of procedures kunnen instructievideo’s worden gemaakt om stapsgewijze begeleiding te bieden. Deze video’s kunnen bijvoorbeeld laten zien hoe je een bepaalde software moet gebruiken, hoe je een specifieke vaardigheid moeten ontwikkelen, of hoe je een bepaalde taak moeten uitvoeren.

Samenvattingen van cursusmateriaal

Na het voltooien van een cursus kunnen explainer video’s worden gebruikt om de belangrijkste concepten en informatie samen te vatten. Dit kan studenten helpen om de kernpunten te herzien en te onthouden, en het kan ook dienen als een handig naslagwerk voor toekomstig gebruik.

Interne training voor werknemers

Bedrijven kunnen explainer video’s gebruiken om interne trainingen voor werknemers te faciliteren. Deze video’s kunnen bijvoorbeeld nieuwe werknemers introduceren in bedrijfsprocessen, bedrijfsculturen, veiligheidstrainingen (zie voorbeeld hieronder) of specifieke softwaretoepassingen die binnen het bedrijf worden gebruikt.

Interactieve veiligheidsvideo voor medewerkers

Verkoopondersteuning

Verkoopteams kunnen explainer video’s gebruiken als onderdeel van hun verkoopstrategieën om potentiële klanten te informeren en te overtuigen. Deze video’s kunnen bijvoorbeeld laten zien hoe het product of de dienst problemen oplost, hoe het zich onderscheidt van concurrenten, of hoe het waarde toevoegt aan de bedrijfsactiviteiten van de klant.

Hybride explainer video tbv Pon Power’s Walstroom oplossing

Microlearning

Microlearning is eigenlijk heel simpel: in plaats van lange lessen te volgen, leer je kleine stukjes informatie, zoals korte video’s, quizzen of korte teksten. Deze stukjes informatie worden vaak gepresenteerd in explainer video’s. Waarom? Omdat we in een drukke wereld leven waarin we snel afgeleid raken. Door kleine stukjes te leren, kunnen we ons beter concentreren en onthouden wat we leren. Het is een handige manier om dingen te leren die we snel nodig hebben, zonder dat we ons overladen voelen met informatie.

Deze Micro Learning video is onderdeel geweest van een grote serie video’s voor TIP Group.

Het mooie van microlearning is dat je het overal en altijd kunt doen, wanneer het jou uitkomt. Of je nu op je werk bent, onderweg bent of thuis op de bank zit, je kunt altijd even snel iets leren. En omdat microlearning ook werkt op je telefoon, heb je altijd toegang tot je leermateriaal. Het is dus super handig en flexibel. En het beste is dat je wat je leert meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.

En wat nu?

Het eerste wat je als aanbieder van e-learning en trainingen kunt doen, is een grondige analyse maken van je communicatiebehoeften en doelstellingen. Welke informatie moet worden gecommuniceerd? Aan wie? En met welk doel? Het beantwoorden van deze vragen zal helpen bij het bepalen van de juiste inhoud, de boodschap en de belangen van het bedrijf voor de explainer video’s.

EVA staat klaar om binnen jouw e-learnings en trainingen de perfecte video content te creëren. Vanaf de eerste brainstormsessie tot het moment waarop jullie explainer video online komt. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp