Innovatieve explainer video’s met presentator: denderend succes

Een explainer video met presentator op YouTube met 1,9 miljoen unieke views. Een onhaalbare droom? Nee hoor. Het lukte NOS op 3 afgelopen jaar om succesvol van een regulier tv-programma naar explainers over te stappen. Hierin leggen zij per video één actueel onderwerp uit aan twintigers en dertigers die geen tv meer kijken. En dit blijkt een denderend succes.

Innovatieve explainer video met presentator

Explainer video’s maken ingewikkelde onderwerpen simpel

De explainer video wordt door NOS gebruikt om ingewikkelde onderwerpen uit te leggen. Wat is bijvoorbeeld het IMF-akkoord, hoe zit het corona-virus in elkaar en wat is er gaande in de olie-industrie? Soms is de explainer ook bedoeld als overkoepelend verhaal. Inmiddels zijn ze razend populair, omdat de video’s complexe problemen en onderwerpen op een heldere manier uitleggen.

Innovatieve explainer video’s

Explainer video’s zijn natuurlijk niet nieuw, maar hoe NOS op 3 de video’s insteekt, zie je nog niet veel. En daarom valt het op. Een presentator voor een green screen wordt gecombineerd met echte videobeelden én animaties. Dit maakt de video opvallend en houdt de aandacht langer vast.  

De algemene visie op online video is dat deze niet te lang mag duren, met zelfs 1 minuut vaak als (soms onterecht) magische grens. Dit zou de gemiddelde aandachtspanne zijn van de kijker. Die trend lijkt te veranderen. De video’s van NOS duren minimaal 3 minuten. En een van de meest recente explainers zelfs ruim 8 minuten. In slechts 5 dagen heeft deze video al 145.389 mensen bereikt. Ongekend.

Bekijk via deze link de explainer video’s van NOS op 3.

Meeliften op het succes van NOS op 3

Ook jouw organisatie kan op het succes van deze explainer video’s van NOS op 3 meeliften. Een échte presentator in een animatievideo geeft persoonlijkheid aan je bedrijf. De afwisselende beelden en animaties maken het vervolgens aantrekkelijk en dynamisch.

Je kan met een explainer video een onderwerp uitdragen waar jouw organisatie voor staat, waar je jouw klant in op wil leiden en/of waar je kennispartner in wilt zijn.
 
Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf met zonnepanelen. Zij willen thought leadership claimen in de markt en tegelijkertijd hun particuliere klanten en installateurs helpen met het plaatsen van zonnepanelen en monteren van de meterkast.

In een hybride explainer video neemt een presentator de kijker mee in het proces en ondertussen maken beelden en animaties duidelijk hoe de klant zelf de zonnepanelen kan installeren. Deze service en gratis informatie zorgt ervoor dat de kijker veel eerder geneigd is om zijn zonnepanelen bij dit bedrijf te kopen, dan bij de concurrent. Dit bedrijf is immers gepresenteerd als kennispartner en de klant weet waar hij/zij voor goed advies moet zijn.

Maar denk daarnaast ook een een platform of tool dat moet worden uitgelegd. Zo hebben we voor het dienstenplatform Trustoo onderstaande explainer video gemaakt waarin een presentator een korte uitleg geeft, ondersteund door animaties van het platform.

Hybride explainer video laten maken

Ben je benieuwd wat deze vorm van hybride explainer video voor jouw organisatie kan betekenen? EVA biedt de mogelijkheid tot het combineren van een échte presentator, in combinatie met beeld en animaties. Het resultaat? Een dynamische explainer video die de aandacht vasthoudt terwijl je wél de diepte in kan gaan. Meer weten? Klik op de link hieronder of neem direct contact met ons op.

EVA Explainer Video Agency
Tel & whatsapp: 020 261 2489
Mail: eva@explainervideoagency.nl

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp