De kracht van animatie explainer video’s in Google Performance Max-campagnes

Als je je een beetje bezighoudt met de nieuwste trends rondom om marketing is het je vast niet ontgaan, Google heeft een nieuw campagnetype geïntroduceerd: Google performance Max. Adverteerders kunnen hun advertenties nu op een nog geavanceerdere en effectievere manier beheren.

De Google Max campagne maakt namelijk gebruik van machine learning (een methode waar computers leren om zichzelf te verbeteren door middel van data-analyses). Dankzij machine learning worden automatisch de beste advertenties geselecteerd en weergegeven op de juiste platformen. De selectie wordt gemaakt én geoptimaliseerd op basis van verschillende factoren, zoals locatie, zoektermen en demografie.

Explainer video’s x Google Performance Max

Wat maakt animatie explainer video’s nu zo geschikt voor performance max-campagnes? De hoofdreden hiervoor zit hem in de duidelijke, beknopte en boeiende manier waarop explainer video’s een boodschap over kunnen brengen. Hieronder leggen we dit verder uit aan de hand van 4 belangrijke pijlers.

1. Verhoog de betrokkenheid

Dankzij de eenvoudig te begrijpen boodschap en het visueel aantrekkelijk te maken zorgen animatie explainer video’s ervoor dat kijkers hun interesse langer behouden. Dit zorgt er dus voor dat jouw doelgroep langer bij jouw boodschap blijft hangen wat de effectiviteit van jouw performance max-campagne zal verhogen.

2. Versterk merkbekendheid

Door jouw merk identiteit volledig in de animatie explainer video te verwerken vergroot je jouw merkbekendheid en bouw je daarmee merkherkenning op. Deze herkenning, en daarmee dus de kracht van herhaling, is een belangrijke factor in het succes van jouw performance max-campagne.

3. Verhoog de conversieratio’s

Daarnaast kunnen animatie explainer video’s ook helpen de conversieratio’s te verhogen door gebruikers bijvoorbeeld een duidelijke en overtuigende call-to-action te bieden. Door een combinatie van animatie, tekst en voice-over te gebruiken, kun je een video maken die zeer overtuigend is en gebruikers aanmoedigt actie te ondernemen. Doordat de performance max-campagne precies kijkt op welk platform jouw video het beste tot zijn recht komt vergroot dit ook de kans op een hogere conversie.

4. Bied meetbare resultaten

Als laatste geven performance max-campagnes zeer duidelijke resultaten. De prestaties van jouw animatie explainer video’s kun je makkelijk inzien met behulp van verschillende statistieken zoals weergaven, betrokkenheidspercentages en conversieratio’s. Dit kan je helpen jouw performance max-campagne in de loop van de tijd te optimaliseren en (nog) betere resultaten te behalen.

Kortom, animatie explainer video’s kunnen een zeer effectief hulpmiddel zijn als je campagnes voor maximale prestaties op het Google Ads-platform wil uitvoeren. Ze zijn boeiend, informatief en kunnen jouw merk identiteit volledig uitstralen waardoor ze perfect passen bij een breed scala aan advertentiedoelen.

Meer weten over hoe EVA jouw Google Performance Max campagnes kan helpen maximaliseren met explainer video’s? Neem contact met ons op en we helpen graag!

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp