De impact van animatievideo’s op jouw landingspagina

Terwijl je eindeloos door het web scrolt en talloze websites voorbij ziet flitsen, springt één ding er duidelijk uit: het gebruik van video’s op landingspagina’s is razend populair geworden. Bedrijven maken op slimme wijze gebruik van deze strategie om hun doelgroep effectief te bereiken én tegelijkertijd hun zoekmachineoptimalisatie (SEO) te verbeteren. Maar waarom kiezen steeds meer bedrijven voor deze aanpak?

De SEO impact van animatievideo's op jouw landingspagina - EVA Explainer Video Agency

Beter begrijpen dankzij ‘Dual coding’

Het dual coding effect, waarbij informatie zowel visueel als verbaal wordt gepresenteerd, leidt tot een dieper begrip van de boodschap en verbetert daarmee de begrijpelijkheid voor bezoekers. Het werkt omdat ons brein verschillende soorten informatie beter kan verwerken als het tegelijkertijd wordt aangeboden. Dus, als je een boodschap goed wilt overbrengen, is het slim om zowel gesproken tekst als visuals in bijvoorbeeld animatievorm te gebruiken, omdat dit het begrip vergroot en het interessanter maakt voor mensen.

Kortom, het dual coding effect van animatievideo’s biedt bedrijven een unieke en effectieve manier om beter begrepen te worden in de communicatie.

Betere SEO resultaten

Ok, video en betere zoekmachineresultaten: hoe werkt dat dan precies?
Één van de aspecten waar zoekmachines naar kijken als ze hun rankings maken is het zogeheten: ‘Time on site’. Dit is kort gezegd de tijd die een website bezoeker doorbrengt op jouw landingspagina.

Zoekmachines zoals Google hechten veel waarde aan gebruikersbetrokkenheid bij het beoordelen van de relevantie en waarde van een website. Een langere ’time on site’ wordt beschouwd als een positief signaal, wat kan resulteren in een hogere ranking in de zoekresultaten.

Het plaatsen van video’s op landingspagina’s is dus meer dan alleen maar een leuke toevoeging. Het is een strategische zet die kan bijdragen aan het verbeteren van de vindbaarheid en het succes van een website in zoekresultaten, vooral als het gaat om de ranking in Google. Het vergroot niet alleen de betrokkenheid van gebruikers, maar kan ook resulteren in een hogere waardering van zoekmachines, wat uiteindelijk leidt tot meer organisch verkeer en een grotere online zichtbaarheid voor het bedrijf.

Hogere conversie op je landingspagina’s

Een video op jouw landingspagina kan daarnaast ook de conversie – of het nu gaat om het invullen van een formulier, het maken van een aankoop of het aanmelden voor een nieuwsbrief (Hubspot, 2022) – van jouw pagina verhogen.

De reden hierachter is dat bezoekers beter zullen begrijpen waar jouw product of dienst hen kan helpen. Beter begrijpen betekent in dit geval dat ze veel eerder geneigd zullen zijn contact op te nemen. Want zeg nou zelf: als jij een dienst niet goed begrijpt, vraag je toch ook geen extra informatie aan?

Conclusie 

Het is duidelijk dat het gebruik van animatievideo’s op landingspagina’s een aanzienlijke impact heeft op zowel de gebruikerservaring als de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website. Dankzij de verbeterde begrijpelijkheid van de boodschap dankzij het ‘dual coding effect’, en de positieve invloed op SEO-resultaten en conversieratio’s, vormen animatievideo’s een waardevolle toevoeging aan elke online strategie.

Wil je ook profiteren van de voordelen van animatievideo’s op jouw landingspagina’s? Neem vandaag nog contact op met EVA Explainer Video Agency en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om jouw boodschap duidelijk over te brengen middels video.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp