De beste tips: zo zet je jouw video succesvol in

Succesvolle animatievideoJouw eigen animatie uitlegvideo is klaar. Te gek natuurlijk! Maar wat nu? Wat ga je allemaal met je animatievideo doen? Plaatsen op je website? Natuurlijk. Social Media? Uiteraard. E-mailen naar potentiële klanten? Ook geen slecht idee.

In dit artikel geven we antwoord op vragen die we van onze klanten hebben gekregen na oplevering van hun animatievideo. We weten het, het is een verschrikkelijk lange tekst. Sorry daarvoor. We wilden echter zo compleet en dummy proof mogelijk een aantal punten behandelen. Leg dus even 10 minuten alle afleiding naast je neer. We weten zeker dat je er iets van gaat leren.

Hoe jouw video op jouw website te plaatsen – Hosten op eigen website, insluiten via YouTube of toch Vimeo?

De eerste vraag die je jezelf hierbij moet stellen is of je de video direct uploadt op je website of dat je hem indirect op je website gaat plaatsen via een ander platform, zoals YouTube of Vimeo.

Een voordeel van hosting op je eigen website is dat je extra bezoekers naar je website genereert wanneer de video bijvoorbeeld gevonden wordt in de zoekresultaten. Zo zullen meer mensen je website bezoeken en dat vindt Google over het algemeen weer leuk. Het nadeel is dat niet iedere website en server erop ingericht is om video goed af te laten spelen voor je bezoekers en dat het vaak extra laadtijd met zich meebrengt en dit vindt Google dan weer minder leuk.

Je video uploaden naar een platform als YouTube of Vimeo is daarmee meestal een betere keuze wat gebruiksvriendelijkheid betreft. Beide platformen geven de mogelijkheid, nadat je je video hebt geüpload, om je video op je website te ‘embedden’ ofwel ‘in te sluiten’. Simpel gezegd krijg je hierdoor een stukje code van Vimeo of YouTube die je vervolgens in je website kunt plakken waardoor de video zichtbaar wordt.

Zet suggesties aan het einde van de video uit

Standaard laat YouTube, na het afspelen van jouw video op jouw eigen website, suggesties van andere video’s zien waar de kijker op kan klikken. Tussen deze suggesties kan zelfs jouw concurrent staan! Op jouw website lijkt ons dit niet helemaal de bedoeling. Daarnaast is de bezoeker, wanneer het op 1 van deze suggesties klikt, van jouw website verdwenen. Zonde en vooral erg onnodig.

Stop videosuggesties

Zo zien die vervelende suggesties aan het einde van je video eruit.

Voor beide platformen werkt het uitzetten van de suggesties na de video anders.

Youtube

Op YouTube ga je naar je geüploade video, klik je op de button ‘delen’, vervolgens op ‘insluiten’ en kopieer je de code die je van YouTube krijgt. Die ziet er zo uit:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/w0c2TYowQbQ” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Vervolgens plak je het volgende stukje code meteen achter de youtube video link: ?rel=0

Dat komt er dan zo uit te zien:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/w0c2TYowQbQ?rel=0″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Jouw video zal vervolgens normaal afspelen op je website, echter zonder die vervelende suggesties.

Vimeo

Kies je voor Vimeo? Persoonlijk vinden wij dit een professionelere keuze dan YouTube en om deze reden gebruiken wij op onze website ook Vimeo als videoplatform.

Ga na het uploaden van je video naar de settings van deze video. Aan de linkerkant zie je in het menu de button ‘Interaction tools’. Klik hierop en hier zie je 3 opties verschijnen. Before video, During video en After video. Niet alle opties zijn echter beschikbaar in de gratis versie van Vimeo. Wij maken gebruik van het goedkoopste ‘plus’ plan waarmee we zowel During video als After video kunnen aanpassen. Wij hebben ervoor gekozen om na het afspelen suggesties van ONZE video’s te laten zien aan de kijker. Liever een call to action of een specifieke afbeelding laten zien? Ook dit is eenvoudig in te stellen binnen Vimeo. Aan jou de keus!

Waar op de website ga je jouw video plaatsen?

Waar plaats je een animatievideo?Denk na over waar je de video op je website gaat plaatsen. Je homepage is niet altijd de eerste pagina die gezien wordt. Uiteraard is het belangrijk om je video op de goede plek neer te zetten op je website. Is de bedoeling van je video bijvoorbeeld om nieuwe bezoekers direct een goede eerste indruk van je bedrijf te geven? Verstop hem dan niet door hem op een verre subpagina te plaatsen. Geef de video een prominente plek op je homepage en bekijk in Google Analytics welke bestemmingspagina’s de meeste nieuwe bezoekers opleveren. Zorg dan dat je video daar direct in beeld staat zonder dat je bezoekers hoeven te scrollen of te zoeken.

Optimaliseer je website rond de video.

Zorg dat je je website op orde hebt voordat je je video erop plaatst. Het is belangrijk dat de landingspagina waar je video op staat zo ingericht is dat alle onderdelen van de pagina samenwerken om je bezoeker te verleiden tot actie. Als je bezoeker na het bekijken van je video enthousiast is geworden, moet je ook de juiste handreikingen bieden om een contactaanvraag te kunnen doen, of om gemakkelijk de weg te vinden naar je webshop.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je website technisch optimaal functioneert. Met een slome website of pagina’s die niet gebruiksvriendelijk zijn ingericht, ben je je bezoekers binnen mum van tijd weer kwijt, hoe mooi je video ook is.

Website optimaliseren

Jouw video op Facebook en LinkedIn plaatsen.

Facebook heeft nog steeds een gigantisch organisch bereik en wij zijn ook nog steeds enthousiast over de advertentiemogelijkheden. Qua adverteren zijn we iets minder enthousiast over LinkedIn maar wel weer heel erg te spreken over het organische- en netwerkgedeelte.

Organisch bereik van je video op Social Media

Animatievideo op social mediaEerst organisch. Belangrijk is dat je de video bij het maken van jouw post direct uploadt op Facebook of LinkedIn. Gebruik dus geen YouTube of Vimeo link die je in je post plakt. Het grote voordeel van je video direct uploaden is dat deze dan direct afspeelt in de tijdlijn van jouw publiek zonder dat ze op de play button hoeven te drukken. Dit zorgt voor een flinke stopping power als er door een tijdlijn wordt gescrold en zorgt ervoor dat je video simpelweg vaker wordt bekeken. Bedenk zelf maar hoe je reageert als een video automatisch afspeelt en hiermee je aandacht grijpt. Inderdaad, je blijft kijken.

Adverteren met je video op Social Media

Dan adverteren. Facebook blijft hiervoor heel interessant. Zelfs voor B2B bedrijven werkt dit simpelweg nog steeds heel goed. Het is in onze ogen ook de grootste onzin dat B2B adverteren niet werkt op ‘prive’ platformen zoals Facebook en Instagram. In deze tijd loopt alles door elkaar heen. Werk en privé heeft geen duidelijke scheiding meer zoals dat vroeger was. Als jij iets interessants ziet op Facebook waar je zakelijk iets aan kunt hebben, dan doe je hier iets mee. Of je nu voor een baas of voor jezelf werkt, maakt hierin geen verschil.

Adverteren op LinkedIn vlakken we zeker niet helemaal uit, echter is het in verhouding een stuk duurder dan op grote broer Facebook. Hou hier dan ook rekening mee als je hier keuzes in moet maken. ROI is uiteindelijk altijd het belangrijkste om voor te gaan. Elke geïnvesteerde advertentie euro moet worden terugverdiend, lukt dit niet? Bespreek je casus eens met ons, wij helpen hier graag bij!

Video als re-marketing tool

Onder de bezoekers op jouw website zijn ook leads die je aanbod met aandacht bekijken, maar je website uiteindelijk toch zullen verlaten zonder over te gaan tot aanschaf of contactaanvraag. Ze hebben nog wat meer tijd nodig om hun keuze te maken of willen je aanbod wellicht vergelijken met andere aanbieders.

Remarketing met animatievideoMet een re-marketing campagne kun je deze bezoekers opnieuw targeten met jouw product of dienst. Video is hier bijzonder geschikt voor. Een goede video zorgt ervoor dat jouw aanbod weer top of mind is en verlaagt de drempel om naar jou terug te keren.

Om je campagne nog succesvoller te maken, is het wijs om video te gebruiken die speciaal is gemaakt voor re-marketing. Leads die je aanbod al kennen maar nog overtuigd moeten worden, hebben immers andere vragen en overwegingen dan leads die voor het eerst met je bedrijf in aanraking komen. Vandaar dat beide doelgroepen ook gebaat zijn bij een ander soort video.

Wil je hier meer over weten? Laat het ons weten als we je hierbij kunnen helpen.

Adverteren in het algemeen

Social media kanalen zijn bij uitstek geschikt om te zorgen dat je video door meer mensen gezien wordt. Elk platform heeft zijn eigen kwaliteiten, dus het hangt voornamelijk van je aanbod en doelgroep af welke voor jou het meest geschikt is.

Welk platform je ook kiest, allemaal bieden ze steeds geavanceerdere manieren om jouw video heel specifiek te targetten wanneer je ze betaald promoot. Hier is ook een conversiedoel aan te koppelen, zodat je bijvoorbeeld meer verkeer naar je website kunt krijgen. Op basis van uiteenlopende criteria kun je een doelgroep opstellen die precies aansluit bij jouw aanbod. Omdat dit steeds beter werkt, worden je advertenties ook meer kosteneffectief en kun je met hetzelfde budget meer bereiken.

Als je zeker wilt zijn dat je het meeste uit je advertenties haalt, kun je dit natuurlijk ook aan een expert over laten. Laat het ons weten als we je hierbij kunnen helpen.

Zet jouw uitlegvideo in je e-mail handtekening

Uitlegvideo e-mailmarketingStandaard jouw animatie uitlegvideo meesturen met elke e-mail is ook een hele goede manier om je video voor je te laten werken. Echter wat je niet wilt is steeds de video toevoegen aan je e-mail. Niet alleen vanwege het gedoe, maar vanwege de grote bijlage die je dan iedere keer moet meesturen. En misschien is je video zelfs wel te groot om als bijlage te sturen zodat dit helemaal niet werkt!

De oplossing is vrij eenvoudig. Ga naar je YouTube account en upload je video daar (Vimeo werkt hier niet). Klik na het uploaden op de pagina van de video op de button ‘delen’ en kopieer deze YouTube link. Deze ziet er zo uit: https://youtu.be/w0c2TYowQbQ

Vervolgens ga je naar je handtekening setting van je Gmail en zet je in je handtekening onder je naam een begeleidende tekst neer. Dit kan zoiets zijn als: ‘Bekijk hier onze animatie uitlegvideo’ Of ‘Hoe wij werken? Bekijk het hier.’

Vervolgens selecteer je deze tekst en voeg je de gekopieerde link toe onder de tekst met de ‘link invoegen’ button. Dit zorgt ervoor dat de YouTube link automatisch wordt meegezonden met elke e-mail die je gaat versturen. En het mooiste is, deze video wordt als bijlage getoond in elke e-mail die je stuurt omdat Gmail jouw video direct van de YouTube link in de e-mail plakt.

Wil je hier een voorbeeld van zien? Uiteraard gebruiken wij deze manier van marketing ook. Stuur een e-mail naar eva@explainervideoagency.nl en we mailen je ons voorbeeld terug zodat je zelf kunt zien hoe het werkt!

Tot slot

ContactHeb jij naar aanleiding van het lezen van dit artikel ‘De beste tips – zo zet je jouw video succesvol in’ nog vragen? Neem contact met ons op en laat het ons weten. We helpen graag!

Heel veel succes met het inzetten van jouw animatievideo!

Groeten Eva

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking tussen EVA Explainer Video Agency en Bureau Independent. Bureau Independent biedt onafhankelijk advies over de effectieve inzet van video marketing en begeleiden bedrijven bij hun investering door strategische ondersteuning, project management, het vinden van de juiste producent en meer.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Posts

AI hybride video - presentator en animaties - EVA Explainer Video Agency

Hybride video’s met AI presentator

Hybride video’s met presentator en toegevoegde animaties zijn, sinds de NOSop3 explainers, steeds populairder geworden. Binnen EVA Explainer Video Agency merken we dat ook aan de vele aanvragen die wij voor ons Hybride video’s, gebaseerd op de NOSop3 explainers, krijgen. Hybride video’s zijn echter tijdrovend om te maken. Geen probleem voor kortere videoprojecten tot 10-15 minuten, maar voor lange video’s kan dit om deze reden te kostbaar worden. Hier zijn AI hybride video’s de oplossing voor!

Lees meer »

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp