Zo creëer je een onvergetelijke viewer experience

Video. De meeste mensen zijn het er wel over eens dat een video de aantrekkelijkste manier is om informatie tot je te nemen. Het prikkelt, emotioneert en zet aan tot actie. Maar een standaard video is niet meer genoeg om de interesse van jouw kijkers te wekken. Ben je op zoek naar een eyecatcher? Een manier om direct de aandacht van jouw doelgroep te krijgen, en ook vast te houden?

Maak kennis met de viewer experience (VX). VX gaat over het creëren van een complete ervaring voor kijkers op basis van hun behoeftes. Hoe je zo’n unieke ervaring creëert en waarom de kijkers hierdoor wél jouw boodschap zullen onthouden, dat gaan we je vertellen.

Viewer experience: niet zomaar een filmpje

Met een VX-benadering wordt een video een combinatie van bewegende beelden, design en psychologie. Je bouwt een volledig visueel samenhangend pakket dat meerdere media kan bevatten, denk aan video’s, tutorials, bewegende infographics, social media fragmenten, en meer.

Er wordt niet zomaar wat gepresenteerd. Elk detail is opzettelijk gemaakt met het doel om een specifieke reactie uit te lokken. Een viewer experience informeert, prikkelt, emotioneert en motiveert jouw kijkers. Neem bijvoorbeeld een van onze laatste video’s over digitaal vastgoed beheer. Het is persoonlijk en interactief. Je kan je eigen route kiezen en bepaalt zo zelf welke route je neemt.

EVA is ook in staat om live action beelden te combineren met animatie. Neem als voorbeeld Monday. Dit bedrijf heeft een duidelijke VX-strategie. De sfeer en het gevoel in de video wordt goed overgebracht.

Unieke ervaring

Iedereen heeft unieke behoeftes en reageert op zijn eigen manier op beelden. Hoe trek je nu de aandacht van jouw kijkers? Dat begint met onderzoek. Wie wil je bereiken? Wat zijn hun verwachtingen? Wat zijn hun behoeftes? Hoe bekijken ze video? Wat wil je dat ze doen na het kijken? En hoe kan je ze daarbij helpen?

Door het stellen van deze vragen kan je een duidelijk beeld vormen over het soort content dat je kan inzetten om je video zo authentiek en persoonlijk mogelijk te maken.

Kort maar krachtig

Jouw video is geen bioscoopfilm. Trek daarom zo snel mogelijk de aandacht van je kijkers en zet jouw belangrijkste punten op de kaart. Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken, dus benut die goed! Bovendien zorgt de combinatie van beeld en geluid voor een hele dosis aan informatie en is het dus teveel van het goede om een hele lange video neer te zetten. De gouden regel die wij binnen EVA hiervoor hanteren is:

“Vertel in je video alles wat je wilt vertellen, maar houd deze wél zo kort mogelijk.”

De afloop

Uiteindelijk wil je een specifieke (re)actie uitlokken. Vergeet dus niet om je kijkers daadwerkelijk aan te sporen om iets te doen. Eindig je video met een duidelijke call to action. Wat moet de kijker doen nadat hij je video gezien heeft? Misschien wil je dat hij je website bezoekt, een aankoop bij je doet of je video deelt.

Viewer experience = way to go

De viewer experience is een bewezen methode. De experience stopt echter niet na één video. Je moet blijven investeren in onderzoek naar je kijkers om zo de viewer expierence voortdurend te optimaliseren. Zo blijf je de relatie met de kijker verbeteren en krijgen jullie beiden het gewenste resultaat!

Wil jij ook je publiek overtuigen met een ultieme viewer experience? Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp