Concrete resultaten van een animatie uitlegvideo voor jouw bedrijf

Als wij klanten spreken, vaak ondernemers uit het MKB, dan wordt veelal gevraagd naar meetbare successen van video voor bedrijven. Bijvoorbeeld: ‘In hoeverre zorgt een video voor meer klanten?’ en ‘Hebben jullie cijfers waaruit blijkt dat video succesvol is?’

Het leek ons goed hier eens een artikel aan te wijden met onderzoeken van gerespecteerde marketingbedrijven uit binnen- en buitenland en uiteraard onze eigen ervaring.

Verschillende richtingenVoordat we in de cijfers duiken: mensen zijn tegenwoordig steeds drukker en alles online is vluchtig. Niemand neemt nog de tijd om ellenlange lappen tekst door te lezen alvorens een beslissing te nemen over een product of service. Het risico hiervan is dat jouw potentiële klanten afhaken voordat ze überhaupt snappen waar jouw bedrijf voor staat en welk probleem jouw dienst of product op kan lossen. Zonde natuurlijk…

De eerste indruk

Een goede eerste indruk, waarbij jij vertrouwen wekt, is daarmee extra belangrijk.

Een animatievideo is hier uitermate geschikt voor. Het legt kort uit waar jij of jouw bedrijf voor staat en welk probleem van jouw klanten het oplost. Daarnaast worden beelden ook nog eens vele malen sneller verwerkt door onze hersenen dan tekst waardoor de kans dat je blijft hangen bij jouw potentiële klant zal groeien.

De cijfers van animatievideo

Laten we ons eens onderdompelen in enkele cijfers waarom een animatievideo een goede toevoeging is voor jouw marketing strategie.

– Kijkers onthouden tot wel 95% van een boodschap indien deze per video wordt overgebracht in vergelijking met slechts 10% als dit wordt overgebracht door alleen tekst. (Insivia)

4 op de 5 consumenten vinden video handig. (Marketingfacts)

72% van de consumenten komt liever meer te weten over een product of service door het kijken van video. (HubSpot)

22% bezoekt de website na het kijken van een video. (Marketingfacts)

– Social media posts mét video worden 48% meer bekeken. (HubSpot)

62% van de consumenten geeft aan meer geïnteresseerd te zijn in een product na het zien van een Facebook Story. (Marketing Land)

– De omzet kan tot wel 49% sneller groeien door het toepassen van video’s door marketeers. (Marketingfacts)

52% van de marketeers stelt dat video de beste content is voor rendement (Marketingfacts)

– Er wordt tot 300% vaker doorgeklikt op jouw e-mail zodra hier video aan is toegevoegd. (HubSpot)

– Video’s zorgen voor aanzienlijk (tot wel 300%) meer verkeer naar jouw website waarbij consumenten ook nog eens veel langer blijven hangen. (MarketingSherpa, Wistia)

Conversie percentages variërend van 64% tot 86% worden genoemd indien je een video op jouw landingspagina hebt. (Wordstream, Hubspot)

Niet slecht toch?!

De ervaringen van onze klanten

Videomarketing kan erg zinvol zijn voor jouw bedrijf. Onze klanten spreken veelal over een veel groter bereik op Social Media dan met alleen afbeeldingen en tekst. Daarnaast ervaren zij een toename in bezoekers op de website én een aantoonbaar langer verblijf op de website met video dan zonder.

De lengte van websitebezoeken is ook een belangrijk aspect voor Google om jouw website hoger in de zoekresultaten te tonen. Een animatievideo op jouw landingspagina zorgt hierdoor indirect dus voor een hogere ranking binnen Google!

Reacties van de klanten van onze klanten

De leukste reacties komen echter van de klanten van onze klanten. Hier wordt de échte impact gemaakt.

Wij horen veel van onze klanten dat ze met een animatie uitlegvideo veel professioneler overkomen. Één van de leukste feedback die we onlangs kregen van een klant ging als volgt:

“Mijn afspraak zat al in de vergaderkamer, een nieuwe klant met een flinke delegatie. Spannend dus. Terwijl ik koffie ging zetten heb ik alvast de animatie video aangezet die onze dienstverlening en het platform uitlegt. Na 2 minuten had ik de koffie uitgeserveerd en kwam ik erbij zitten. Aan het einde van de video keek ik om mij heen en zag ik overal blije gezichten. De video werd super ontvangen en de afspraak was al een succes voordat hij was begonnen!”

Conclusie

Een uitleg / instructie video zet jouw klant centraal door jouw product / dienst / platform of app begrijpelijk te maken. Bedenk zelf maar wat je van een leverancier wilt krijgen: een pdf of mails met lappen tekst als uitleg (die je toch niet leest) of een heldere video van een paar minuten…?

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp