Animatievideo laten maken? Het hele proces uitgelegd

Wil je een animatievideo (laten) maken? Goed idee! Uit onderzoek blijkt dat je doelgroep visuele informatie 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst.

Benieuwd hoe dat precies zit? Bekijk dan dit artikel over waarom een animatievideo onmisbaar is voor jouw bedrijf.

Zelf een animatievideo maken kost veel tijd. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van het script, het maken van een storyboard en uiteindelijk het animeren. Een tijdrovende klus, zeker als je het nog niet eerder hebt gedaan. Gelukkig kan je terecht bij EVA. Wij maken de perfecte video voor jou.

Hoe dat in zijn werk gaat? Wij zetten het voor je op een rij. En kijk je liever de explainer video? Snappen we. Deze vind je hier direct onder.

Stap 1: Het idee bedenken voor een animatievideo

Alles begint bij een idee. Wat wil je precies vertellen in jouw video? Ga je met deze video jouw merk op de kaart zetten? Of wil je een product of dienst verkopen? Het is goed om van tevoren al te weten wat voor animatievideo je graag wil maken maar daar helpt een professioneel bureau je ook zeker bij.

Vervolgens bespreken wij samen met jou alle video-ideeën. Op basis hiervan kijken we welk video pakket het beste bij jouw organisatie en boodschap past. Zo krijg je met ons Bronzen pakket een video in speelse cartoonstijl en zorgt een Gouden video voor een volledig op maat gemaakte animatievideo.

Stap 2: Het script schrijven voor een animatievideo

We hebben een idee en een pakket. Nu kunnen we aan de slag met het script. De input hiervoor moet uiteraard bij jou vandaan komen. Welk verhaal wil je precies vertellen? Belangrijkste is dat wij op basis van je input snappen wat je wilt uitleggen / vertellen in de video. Vanuit deze input gaan wij vervolgens het script schrijven en finetunen we dit met elkaar totdat iedereen helemaal tevreden is.

Stap 3: De verdiepingsmeeting

Voordat we beginnen met animeren hebben we eerst nog een verdiepende meeting. In deze online of offline meeting duiken we samen in het verhaal en de te maken visuals. De projectmanager presenteert het eerste video-idee. Om ons extra goed in te kunnen leven, stellen we nog een aantal aanvullende vragen. Na deze meeting hebben we alle informatie om aan de slag te gaan.

Stap 4: Het storyboard maken voor een animatievideo

Deze stap hoort bij het Zilver, Goud en Hybridepakket. Hiervoor maken we een statische weergave van de designs in de video. Storyboarding wordt vooral gebruikt in visueel complexe video’s of films. Het geeft een goed beeld van de uiteindelijke video.

We presenteren het storyboard tijdens een meeting. Zo kunnen we jouw feedback meteen ontvangen en meenemen in het proces.

Stap 5: De animatievideo maken

Op basis van het script en het storyboard komt de video tot leven met animaties. Al jouw wensen komen samen tot één animatievideo. Naast het beeld, richten we ons ook op de sound effects en uiteraard de voice-over. Je hebt hiervoor de keuze uit verschillende professionele acteurs in welke taal je ook wilt.

Stap 6: Het opleveren van de video en de revisies

Een spannende stap, want dit is het moment dat je de video te zien krijgt! Wij gebruiken een handige tool voor het opleveren van de animatievideo. Die tool zorgt ervoor dat je direct online feedback kunt geven. Na deze feedbackronde gaan wij weer aan de slag met de volgende versie. EVA werkt met onbeperkte revisierondes. We gaan dus net zo lang door tot je helemaal tevreden bent met de animatievideo.

Stap 7: De animatievideo delen op jouw platform

De video is klaar! Nu is het tijd om de animatievideo te delen met je netwerk. Maar wat is nu de beste plek? Is dat op je website, op YouTube of op een ander platform? Wij denken met je mee om jouw video zo effectief mogelijk in te zetten.

Wil je meer weten over onze werkwijze en welke soorten video’s wij allemaal maken? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp