5 tips om als sales professional of ondernemer alles uit thuiswerken te halen

Ga jij normaal gesproken naar je (potentiële) klanten toe om ze recht in de ogen aan te kijken tijdens jouw sales gesprek? … Dat gaat nu helaas even niet.

Ga niet bij de pakken neer zitten, maar zie dit als een kans om jouw sales mentaliteit te digitaliseren en andere zaken op te pakken waar je nooit aan toe kwam.

Hieronder 5 tips waar jij als sales professional of ondernemer mee aan de slag kan gaan.

1. Ga online prospecten

Misschien wel de minst favoriete bezigheid van sales mensen: Prospecting. Logisch ook, zeker telefonisch onderbreek je jouw potentiële klant tijdens zijn of haar werkzaamheden. Iets waar niet iedereen, of laten we eerlijk zijn, bijna niemand op zit te wachten. Maar het is wel heel belangrijk! Prospecting zorgt ervoor dat je funnel goed gevuld blijft en je ook over een aantal maanden nog sales gesprekken kan voeren waarin je de deal sluit. Nu de tijd van face to face sales gesprekken even voor ons uit wordt geschoven: stop meer tijd in prospecting! Een animatie uitlegvideo kan je hierbij helpen en werkt perfect als online ijsbreker op platformen als LinkedIn. Zo ziet jouw potentiële klant direct wat jullie voor hen kunnen betekenen en heb je iets om aan te refereren in je chatgesprek of aankomend telefoongesprek.

2. Gebruik de kansen van LinkedIn

Zorg dat je gezien wordt op LinkedIn! Jouw potentiële klanten zullen hier de komende tijd meer op aanwezig zijn dan normaal. Zorg dus dat ze jouw boodschap zien door aanwezig te zijn. Zonder vervelend te worden uiteraard. Belangrijk hierbij is dat je niet alleen maar gaat zenden. Probeer ook bij te dragen aan posts van jouw connecties en probeer mensen oprecht te helpen. Dit wordt normaal gesproken al gewaardeerd maar zal in deze tijd alleen maar meer het geval zijn. We moeten elkaar helpen en begin te bedenken met wat jij voor een ander kunt doen.

3. Maak gebruik van de extra tijd van jouw (potentiële) klanten

Tijdens deze Corona crisis werkt iedereen die dat kan vanuit huis. Zitten jouw prospects of klanten in deze doelgroep? Dan is de kans groot dat zij nu wel tijd hebben om jouw telefoongesprek of mail te beantwoorden. Maak hier gebruik van! Plan een videogesprek in en bespreek wat jij voor je (potentiële) klanten kunt betekenen. Heb je daarnaast een explainer video op de plank liggen? Dan is dit het ideale moment om deze toe te sturen en voor jouw doelgroep om je video te bekijken. Daar hebben ze nu zeker de tijd voor.

4. Pak jouw ‘doorschuif projecten’ op

Deze projecten kennen we allemaal. Je weet dat het goed is om hier ooit eens mee aan de slag te gaan, en het staat ook op je lijstje of in je agenda, maar op de 1 of andere manier wordt dit project altijd doorgeschoven naar volgende week. Je was ook simpelweg te druk. Dit is hét moment om deze projecten op te pakken.

5. Lees een goed sales boek

Iedereen weet dat het super belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen. Maar als jij na een drukke dag thuiskomt, quality time met je vrienden, partner en eventueel kinderen wilt hebben, je favoriete Netflix serie verder wilt kijken én ook nog moet sporten, dan schiet het lezen van een informatief boek er wel eens bij in. Dit is het moment. Pak een uur per dag en gun jezelf de nieuwe inspiratie. Aanrader is Gap Selling van Keenan, onder andere te bestellen via Bol.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp