5 redenen waarom een animatievideo onmisbaar is voor jouw bedrijf

Meer en meer ondernemingen hebben een animatievideo toegevoegd aan hun website en contentstrategie en daar is een reden voor. Een website met alleen maar tekst en afbeeldingen is simpelweg niet meer voldoende. Bedenk zelf maar eens hoe je surft over het wereldwijde web. Neem jij nog de tijd om tekst op een website of in social media bericht uitvoerig te lezen? Of zoek je naar videoclips, afbeelding en titels? Dat dacht ik al… In deze blog geef ik je 5 redenen waarom een animatievideo onmisbaar is voor jouw bedrijf en waarom het zo’n fantastisch hulpmiddel is in jouw (online) marketingstrategie.

1. Perfect voor social media

De rol van social media in ons leven neemt ieder jaar nog steeds toe. Er is tegenwoordig geen enkele onderneming die social media volledig links kan laten liggen, maar jouw doelgroep geeft geen aandacht aan een geschreven Facebook bericht of Tweet. Een animatievideo is het perfecte middel om jouw publiek te bereiken en te activeren. Daarnaast speelt jouw animatievideo op Facebook en LinkedIn tegenwoordig automatisch af voor iedereen die er voorbij scrollt. Jouw potentiële klant hoeft dus niet eens meer op afspelen te klikken om jouw video te bekijken!

2. Eenvoudig te delen

Een animatievideo is niet gebonden aan één specifiek platform. Je kunt de video delen op jouw website, Facebook, LinkedIn, Twitter of welk ander platform je wilt. Vervolgens kan de kijker kan jouw product delen met zijn of haar netwerk met slechts één druk op de knop! Ben je jaloers op de video’s die viraal gaan op jouw Facebook pagina? Dit kan jouw kans zijn!

3. Leg jouw product uit

Sommige producten of diensten zijn niet eenvoudig om uit te leggen. Door het visueel te maken kun je de toepassing van jouw product of dienst duidelijk maken. Mensen begrijpen sneller wanneer tekst visueel wordt ondersteund. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen informatie onthouden wanneer ze het gezien hebben, maar liefst 5 keer beter dan wanneer ze het alleen horen.

4. Grijp de aandacht!

Niemand wilt een stoffige website hebben. In een mislukte poging om een website leuker te maken, gebruiken veel bedrijven flitsende animaties of heel veel afbeeldingen. Dit werkt alleen maar verwarrend voor de bezoeker en maakt de laadtijden wezenloos frustrerend. Waarom gebruik je niet gewoon een animatie video? Het houdt jouw website strak en je kunt nog steeds alles wat je wilt vertellen kwijt in de video.

5. Jouw hersenen zijn gemaakt voor visuele informatie!

Ben je nog niet overtuigd? Dan zul je dat na dit punt zeker wel zijn: uit onderzoek is gebleken dat visuele informatie 60.000! keer sneller door onze hersenen wordt verwerkt dan tekst. En video zorgt voor 4 maal meer conversie of betrokkenheid dan statische content! Waarom schrijf ik dit eigenlijk nog op?

Het goede nieuws is dat een animatie video niet alleen meer is voorbehouden aan die selecte groep ondernemingen die bereid zijn € 5.000,- of meer te betalen voor een animatie video.

Bekijk onze tarieven op de website of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp