4 verbluffende resultaten van videomarketing voor jouw bedrijf

Videomarketing is een zeer effectief middel om je boodschap over de bühne te krijgen. Deze krachtige tool mag tegenwoordig niet meer ontbreken in het arsenaal van de moderne marketeer. Met die gedachte ben je waarschijnlijk ook op deze pagina terecht gekomen. Maar wat kan het concreet voor jou en jouw doelstellingen betekenen?

Verbluffende-resultaten-van-videomarketing-voor-jouw-bedrijf

Ten eerste: beelden blijven beter hangen dan tekst. Steeds meer bedrijven vervangen daarom geschreven handleidingen en instructies voor animatievideo’s, of ze vullen de geschreven teksten aan met video. Wat denk je dat jouw toekomstige klant liever doet: een instructie lezen of een video bekijken?

Wij zien dat animatievideo’s mooie resultaten opleveren voor onze klanten. We noemen er 4.

1. Video vergroot je geloofwaardigheid

Het internet staat helaas vol met oplichterij. Een website met wat tekst en afbeeldingen is in een mum van tijd opgezet door een oplichter. Eén verkeerde klik en je bent de pineut. Daardoor zijn mensen (terecht) terughoudend geworden. Video’s helpen je online geloofwaardigheid een stap vooruit. Waarom? Een video laat zien dat je als bedrijf tijd en geld hebt geïnvesteerd. Maar een goede meet the team echte beelden video doet ook wonderen. Mensen doen zaken met mensen en niet met stockfoto’s.

2. Video verbetert je SEO-positie

Wat zorgt voor een (duurzaam) hoge positie van jouw website in Google? We geven een tip: het zijn niet de advertenties. Een belangrijke graadmeter voor jouw SEO-positie is de ‘time on page’, oftewel: hoe lang blijven bezoekers op jouw website? Een lang bezoek, betekent volgens Google dat bezoekers jouw website interessant vinden. En wat zorgt ervoor dat je niet gelijk naar de volgende website klikt? Exact. Video.

Google is bovendien de eigenaar van het grootste videoplatform ter wereld: YouTube. Een goede video op YouTube betekent daarom ook een wonderbaarlijke stijging in je Google-ranking en kan op zichzelf ook in de zoekresultaten naar boven komen.

3. Video zorgt voor meer conversie

Er is al veel onderzoek naar gedaan en de resultaten liegen er niet om: video zorgt voor 4x meer conversie dan statische content. Video is niet alleen dé scrollstopper op je website of social media, maar ook een zeer effectief middel om klanten je product of dienst uit te leggen. Zodra de doelgroep je product goed begrijpt en ziet wat de resultaten ervan zijn, zullen ze sneller tot aankoop overgaan.

4. Video blijft beter plakken

Vertel meer met minder woorden. Soms is iets, waar je veel tekst voor nodig hebt, heel makkelijk uit te beelden. En zodra je een beeld hebt bij een concept, onthoud je het ook nog eens beter. Uit onderzoek blijkt dat bijna 90% van YouTube-gebruikers het platform gebruikt om uitlegvideo’s te vinden.

Met video maak je ingewikkelde onderwerpen simpel. Het Amerikaanse nieuwsplatform Vox is een mooi bijvoorbeeld. Met behulp van animatie en video maken de journalisten complexe problemen begrijpelijk. Dat leverde het bedrijf meer dan 10 miljoen YouTube-abonnees op. Netflix werd enthousiast en de succesvolle documentaire serie Explained was geboren. 

Op eigen bodem zag ook NOS op 3 het licht. Zij begonnen 3 jaar geleden met het produceren van korte uitlegvideo’s voor de twintigers en dertigers die geen tv meer kijken. Per video één actueel onderwerp. Wat denk je? Een daverend succes.

Iedereen doet ‘t

Misschien niet de allerbeste reden om met videomarketing te starten, maar wel een van de leukste. Heb je weleens last van FOMO (Fear Of Missing Out)? In dit geval heel terecht vinden wij. Iedereen gebruikt video om doelen te bereiken. En met een reden. Zelfs overheidsinstanties zetten video en animatie steeds vaker in om met burgers te communiceren. En dat werkt. Wanneer start jij?

Zelf een video (laten)maken?

Een goede videomarketing strategie is een krachtige marketingtool voor ieder bedrijf. Van aandacht trekken en leads genereren tot bestaande klanten binden. Video can do it all. Je kunt er in het digitale tijdperk eigenlijk niet meer omheen.

Ben je al overtuigd dat ook jouw bedrijf niet zonder video kan? Mooi, we helpen je verder op weg met onze Checklist Ultieme animatievideo. Of lees hier ons e-book over het maken van een explainer video. Zo heb je binnen no-time de allerbeste animatievideo om jouw videomarketing doel te bereiken.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp