4 onmisbare tips om een ​​geweldig animatievideo script te schrijven

It all starts with a scriptEen animatievideo is een zeer krachtige manier om jouw publiek een overtuigend verhaal te vertellen over jouw bedrijf, product of dienst. De eerste stap naar jouw eigen animatievideo is altijd het script. Een goed geschreven animatievideo script vormt de basis voor elke succesvolle en aantrekkelijke video. In dit blog zal ik je 4 onmisbare tips geven om een fantastisch animatievideo script te schrijven.

1. Gebruik ‘jij’ en ‘jouw’

Spreek altijd rechtstreeks met jouw publiek door voornaamwoorden als ‘je’ en ‘jouw’ te gebruiken. Hierdoor voelt de kijker van je video zich persoonlijk aangesproken.

2. Probleem – Oplossing – Uitleg – Actie

De beste verklarende videoscripts gebruiken het ‘probleem – oplossing – uitleg – actie – model’. Het is erg belangrijk om je te concentreren op je klant bij het schrijven van een script. De video moet een verhaal vertellen over jouw klant in plaats van over jouw bedrijf.

Eerst moet je ervoor zorgen dat je een probleem in je video presenteert dat herkenbaar is voor de kijker. Dit zorgt ervoor dat je de aandacht van je kijker trekt, zodat ze je video blijven bekijken om de oplossing voor het probleem te zien. Vraag jezelf eens af; waarom bestaat mijn bedrijf? Het antwoord is simpel: omdat jouw klanten een probleem hebben.

Omdat de potentiële klant dit probleem herkende, weten ze dat de oplossing die jij biedt voor hen de perfecte oplossing is. Stel jezelf de vragen: hoe los ik het probleem van mijn klanten op? Hoe helpt mijn service of product mijn klanten?

Nadat je jouw klant hebt uitgelegd wat jouw oplossing voor het probleem is, kun je jouw product of dienst verder toelichten. Zo leert de klant waaruit je product bestaat en hoe jouw bedrijf werkt. Op welke manier onderscheid jij je van je concurrenten? Wat is jouw USP? Dit is het enige deel van het videoscript waar de focus op jouw organisatie ligt.

Nadat je de oplossing hebt geboden en uitgelegd, beëindig je het videoscript met een oproep tot actie. Wat zijn de volgende stappen van de klant? Wat wil je dat hij of zij doet?

3. Houd het kort

Human attention spanDe aandachtsspanne van een gemiddelde websitebezoeker is korter dan die van een goudvis. Opmerkelijk, maar het is de realiteit! Niemand wil een video van 10 minuten bekijken als je hetzelfde bericht in minder dan 2 minuten kunt vertellen. Dit maakt het erg belangrijk om de video kort te houden. De maximale lengte van een goede video is 2 minuten (ongeveer 300 woorden), maar mijn advies is om de lengte tussen de 1 en 1:30 minuten te houden.

4. Gebruik jouw ’Party elevator pitch’

Stel jezelf voor; je bent op een feestje terwijl je praat over jouw onderneming met iemand die je nog niet eerder hebt ontmoet. Je hebt altijd jouw ’party elevator pitch’ paraat toch? Probeer deze korte presentatie op te schrijven, dat is al een goed begin. Vergeet ook niet hetzelfde gevoel voor humor in het script te houden die je ook gebruikt in jouw ‘party pitch’.

Meer hulp nodig om jouw explainer video script te schrijven?

Indien je meer hulp nodig hebt kunnen wij je altijd helpen met het schrijven van jouw explainer videoscript. Neem contact met ons op, vertel ons over jouw bedrijf en jouw klanten en laat de rest gerust aan ons over.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp