3 stappen voor meer bezoekers op je website

De website staat. Hij is precies zoals je had verwacht. Aantrekkelijk design, een mooi logo en alles is overzichtelijk. Alleen het bezoekersaantal blijft laag. Toch een vrij essentieel onderdeel als je een geslaagde website wilt. Wat doe je dan? Hoe genereer je meer bezoekers op je website?

3 stappen voor meer bezoekers op je website

In deze blog onthullen we hoe je van jouw website een bezoekersmagneet maakt. En dit in maar drie stappen! We geven je praktische tips per onderdeel, zodat jouw website in no time meer bezoekers aantrekt.

Stap 1: optimaliseer jouw content

De tekst op jouw website is belangrijker dan je misschien denkt. Als je de tekst optimaliseert voor zoekmachines, ben jij vervolgens beter vindbaar. Ook voor afbeeldingen en video’s geldt dat het van belang is om ze SEO-proof maken. Het draait erom dat je zo hoog mogelijk eindigt in zoekmachines, zodat je doelgroep jou kan vinden.

Vindbaarheid begint bij goed zoekwoordenonderzoek. Hierbij zoek je de populaire zoekwoorden in jouw branche en speel je hier slim op in met jouw content. Maar let op: combineer ook zeker zoekwoorden om op de zoekvraag van je doelgroep in te spelen. Zo kan je bijvoorbeeld animatievideo combineren met experts en Amsterdam. Op deze manier scoor je op animatievideo, maar speel je ook in op de zoekvraag van je doelgroep die een animatievideo-expert zoekt in Amsterdam.

Zodra je weet wat voor jouw branche de ultieme zoekwoorden(combinaties) zijn, kan je aan de slag met de content op je website. Schrijf SEO-proof en verwerk de zoekwoorden erin!

Vijf extra tips om de content op jouw website te optimaliseren:

  1. Maak gebruik van een contentschema
  2. Zorg voor tijdloze content
  3. Schrijf lange content
  4. Zorg voor een opvallende titel
  5. Verrijk je content met video’s en afbeeldingen


Stap 2: promoot jouw content

Je hebt je website gevuld en SEO-proof gemaakt. Je gebruikt bovendien een contentschema, waardoor je regelmatig relevante content publiceert dat aansluit bij de zoekvraag van je doelgroep. Wat nu?

Laat het promoten beginnen! Wij hebben drie manieren op een rij gezet die jij kan toepassen, zodat je meer bezoekers naar je website trekt.

1.      E-mailmarketing

Het voordeel van e-mailmarketing is dat je meteen je doelgroep te pakken hebt. Je adressenlijst bestaat al uit mensen die geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf en content. Als je deze mensen activeert via je e-mails, krijg je gegarandeerd extra bezoekers.

Heb je nog geen lijst met e-mailadressen? Publiceer dan een inschrijfformulier op je website en geef bezoekers een goede reden om zich in te schrijven voor jouw e-mails. Bijvoorbeeld door een mini-training, demo, explainer video, kennisdocument of checklist weg te geven.

Wist je dat je ook video’s via je e-mails kunt versturen? Lees hier hoe je dat doet.

2.      Gebruik bloggers

Je kunt er ook voor kiezen om jouw website te promoten via bloggers. Begin met het zoeken naar blogs die aansluiten bij jouw bedrijf. Als je blogs met soortgelijke onderwerpen hebt gevonden, dan kan je contact opnemen met de auteur. Zorg dat dit de juiste contactgegevens zijn! Deze contactgegevens kan je makkelijk en snel vinden via een e-mailzoektool, zoals bijvoorbeeld Hunter.io.

3.      Deel je content in community’s

Ook online community’s kunnen een goede plek zijn om jouw online doelgroep te bereiken en meer bezoekers voor je website te genereren. Als je de juiste pagina’s gevonden hebt, kan je de doelgroep direct bereiken. Denk bijvoorbeeld aan Facebook-groepen, fora, Slack-kanalen en Reddit. Vind de kanalen die voor jou relevant zijn.

Stap 3: gebruik social media

Social media kan helpen om naamsbekendheid op te bouwen. Hier zijn al veel bezoekers, dus als je deze aan weet te spreken, kan je ze verleiden om je website te bezoeken. Wij geven vijf tips om dit goed toe te passen:

  1. Zoek uit op welk social media platform jouw doelgroep te vinden is
  2. Post op strategische momenten
  3. Post aantrekkelijke content, bijvoorbeeld animatievideo’s
  4. Analyseer wat je concurrenten doen
  5. Maak gebruik van social advertising

Aan de slag

Is jouw website na deze drie stappen een bezoekersmagneet geworden? Dan heb je gezorgd voor goede SEO-content, pas je e-mailmarketing toe, heb je bloggers ingeschakeld voor de promotie en post je jouw content in relevante community’s. Ook gebruik je social media voor naamsbekendheid. Zo heb je niet alleen een mooie website, maar ook één met veel bezoekers.

Eens sparren over hoe video jou kan helpen om meer bezoekers voor je website te krijgen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp