3 redenen waarom videocontent jouw bedrijf een boost geeft

Wist je dat mensen in 2022 per week gemiddeld 19 uur video’s online kijken? Daar kan je als organisatie slim gebruik van maken! In eerdere blog schreven we al over hoe je meer conversie kan krijgen met je video en wat de psychologie achter het succes van video is. In dit blog geven we jou als marketeer 3 redenen waarom videocontent jouw bedrijf een boost geeft.

1.      Videocontent is populair onder marketeers

Onlangs publiceerde Wyzowl de videostatistieken van 2022. Daaruit blijkt onder meer dat 92% van de ondervraagde marketeers videocontent een belangrijk onderdeel van hun contentstrategie vinden. De kans is dus groot dat jij er daar 1 van bent!

De onderstaande video van SOLVM is een voorbeeld van een commerciële video in ons bronzen video pakket. Deze video heeft bij SOLVM een prominente plek op de website gekregen en wordt ingezet bij social mediacampagnes en tijdens (online) afspraken.

2.      Video maakt moeilijke onderwerpen inzichtelijk

Moeilijke onderwerpen zijn vaak lastig onder woorden te brengen. De uitkomst? Een lange lap tekst. Hoe langer de tekst, hoe groter de kans dat je lezer afhaakt. En dat wil je natuurlijk niet. Video’s kunnen lastige onderwerpen ook visueel maken, waardoor ze beter te begrijpen zijn.

Een voorbeeld hiervan is de video welke we voor QuTech, onderdeel van de TU Delft, hebben mogen maken. QuTech is voorloper in de wereld als het gaat om de ontwikkeling van Quantum technologie. Om een nieuwe doorbraak wereldkundig te maken is er een artikel geschreven welke verder wordt uitgelegd door onderstaande, door ons gemaakte, animatievideo.

3.      Videocontent genereert meer traffic

87% van de marketeers geeft aan dat video’s veel traffic genereren. Deze marketeers hebben ook gemerkt dat videocontent helpt met het genereren van leads. Bij het kijken van een video blijven de bezoekers langer op een pagina hangen dan wanneer ze een tekst snel zouden doornemen. Daarnaast delen mensen videocontent veel sneller dan een artikel of tekst.

Ook hierbij kunnen we een voorbeeld noemen: de video van Valantic. Deze hybride video geeft uitleg over de term hyperpersonalisatie. Naast deze langere video hebben we ook kortere teasers gemaakt voor op YouTube en LinkedIn. Zo werden mensen hyped, nog voordat ze de hele video hadden gezien!

“Video’s kosten (te) veel tijd om te maken”

Niet alle marketeers maken gebruik van videocontent. De redenen hiervoor lopen uiteen. Sommige marketeers weten niet waar ze moeten beginnen, terwijl anderen aangeven dat ze een video maken te duur vinden. Bijna een vierde geeft aan dat ze te weinig tijd hebben voor het maken van video’s.

Gelukkig kunnen deze marketeers bij EVA terecht. Wij bieden verschillende typen video’s en verschillende pakketten aan, tegen een eerlijke prijs. Daarnaast begeleiden we iedereen in het proces, zodat de keuzestress snel wordt weggenomen. Wil je meer weten over ons werk? Lees dan hier verder of neem contact met ons op voor een kennismaking!

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Recente Posts

Hulp nodig of heb je vragen?

 Neem contact met ons op dan denken we even met je mee!

Telefoon
Email
WhatsApp